Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI advarer om voldsom snefygning: Politiet advarer flere steder mod at køre ud

I den sydlige del af landet kan vinden torsdag komme op på 13 meter i sekundet. Det er meget, konstaterer DMI.

Sne og vintervejr på Bornholm. Ældre dame på vej til bussen i Klemensker tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Pelle Rink/Scanpix 2018)
Sne og vintervejr på Bornholm. Ældre dame på vej til bussen i Klemensker tirsdag den 27. februar 2018.. (Foto: Pelle Rink/Scanpix 2018)

København. Snevejret fortsætter, og især den sydlige del af landet skal forberede sig på endnu en dag med barske forhold.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Jesper Eriksen tidligt torsdag morgen.

- Situationen er den, at der driver snebyger ind primært fra Østersøen og videre ind over den sydlige del af landet, siger han.

Derfor har DMI udsendt et varsel om snefygning, der gælder frem til torsdag aften klokken seks.

- Når der er alvorlige problemer med snefygning, så siger vi, at vinden skal op på ti meter i sekundet. I den sydlige del af landet ligger den på mellem otte og 13 meter i sekundet i øjeblikket og faktisk hele dagen igennem.

- Ved nogle af kysterne ud til Østersøen kan man sidst på dagen nå helt op på 15 meter i sekundet, så snefygningen kan lokalt blive værre, siger han.

På Sjælland gælder varslet fra Stevns og sydover, mens det på Fyn gælder for Sydfyn og Sydfynske Øhav samt i Syd- og Sønderjylland.

- Og det er altså først i nat, at vinden begynder at aftage, så man skal indstille sig på barske forhold i den sydlige del af landet og andre steder, blandt andet den østlige del af Jylland, siger Jesper Eriksen.

- Lige nu ophører varslet i aften klokken seks, men det bliver nok forlænget med nogle timer. Det varer nok frem til midnat, lyder det.

Ifølge DMI ligger der på Bornholm op mod 40 centimeter sne, mens DMI har fået uofficielle meldinger om op mod 50 centimeter sne lokalt sydpå.

Også hos Vejdirektoratet bliver der advaret om voldsomme forhold på de danske veje. Det fortæller vagthavende Søren Andersen.

- Der er både glat, hvidt og blæsende rundtom i hele landet.

- Vi har glatte og isglatte veje i Jylland, på Østfyn, på Sydsjælland, på Lolland-Falster og på Bornholm, siger Søren Andersen.

Han tilføjer, at politiet i øjeblikket fraråder al unødig kørsel i kommunerne Sønderborg, Aabenraa og Tønder.

- Og man skal være opmærksom på, at det fyger meget med sne på vejene. Det betyder, at der er mange motorveje, hvor der kun er ét spor farbart.

- Vores vintertjeneste er i fuld gang med at rydde og salte, lyder det fra Vejdirektoratets vagthavende torsdag morgen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.