Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI advarer om vindstød af stormstyrke: Øresundsbroen lukkes i flere timer

Onsdag aften er flere færger aflyst på grund af vejret. Der er også forsinkelser på togtrafikken, mens Øresundsbroen er blevet lukket.

Arkivfoto: Kraftig blæst fører nu til aflyste færger og tog.
Arkivfoto: Kraftig blæst fører nu til aflyste færger og tog.

Togpassagerer og færgepassagerer må væbne sig med tålmodighed, mens landet onsdag er ramt af et kraftig blæsevejr.

Omkring klokken 23 meddeler Københavns Politi, at Øresundsbroen er lukket for trafik grundet den kraftige blæst.

Øresundsbroen selv skriver på sin hjemmeside, at broen er lukket i begge retninger og ikke forventes at blive åbnet igen før klokken 02.04 natten til torsdag.

Færgeafgangene mellem Gedser og Rostock er indstillet onsdag aften. Det samme er BornholmerFærgens afgange.

Færgeafgangene mellem Gedser og Rostock forventes at blive genoptaget torsdag klokken 11, mens passagerne til Bornholmerfærgen skal vente lidt længere.

Her ventes det, at den næste færge sejler fra Rønne torsdag klokken 12.30, mens den første færge fra Ystad sejler 14.30.

Togtrafikken er også ramt. Banedanmark oplyste ud på aftenen, at der ikke kørte tog mellem Sorø og Slagelse frem til klokken 22. Det skyldes væltede træer, som hænger i køreledninger.

Lidt før klokken 22 åbnede det ene spor igen, så trafikken kunne genoptages. Der er dog fortsat forsinkelser, skriver Banedanmark på Twitter.

Togpassagerer opfodres til at tjekke Rejseplanen for at holde sig opdateret om togtider.

Danmarks Metrologiske Institut advarer onsdag aften om vindstød af stormstyrke i store dele af landet.

Ifølge DMI kan vindstødene blandt andet medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer vælter. Flere af landets politikredse melder da også om flere træer, der er væltet.

I hele landet konstaterer politiet dog, at blæsevejret ikke har haft særligt store konsekvenser.

»Landsdelen har været ramt af uvejr, men uden de store gener. Væltede træer, men heldigvis intet alvorligt,« lyder det eksempelvis i et tweet fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Biltrafikken over flere af landets broer er også påvirket. På Langelandsbroen og Svendborgsundbroen betyder vinden, at vindfølsomme køretøjer frarådes at køre på broen.

Forsvarets Operationscenter har også forberedt sig på blæsevejret. Det har for en sikkerhedsskyld sendt en redningshelikopter til Bornholm. Her skal den være klar, hvis noget skulle ske i Østersøen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.