Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI advarer om »meget farligt vejr«: Her rammer det

Vandstanden vil stige kraftigt i Vadehavet og i indre danske farvande i løbet af onsdag aften og natten til torsdag. Beboere opfordres til at undgå færdsel i visse områder.

Vandstanden vil stige kraftigt i Vadehavet og i indre danske farvande i løbet af aftenen og natten, advarer DMI. Billedet er fra 27. december, hvor stormen Urd rammer Roskilde.
Vandstanden vil stige kraftigt i Vadehavet og i indre danske farvande i løbet af aftenen og natten, advarer DMI. Billedet er fra 27. december, hvor stormen Urd rammer Roskilde.

I løbet af onsdag aften og natten til torsdag vil vinden tage til, og der vil over store dele af landet komme vindstød af stormstyrke, og vandstanden vil stige i en række indre danske farvande. Sådan lyder det seneste varsel fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Varslingen af forhøjet vandstand gælder frem til torsdag klokken seks og gælder det sydlige Lillebælt, det sydfynske Øhav, vestlige Storebælt, Lolland-Falsters sydkyst, Smålandsfarvandet, det østlige Storebælt, sydøstsjællands kyst og Bornholms kyst, hvor der forventes en vandstand på mellem mellem 1,3 og 1,8 meter over det normale.

Ved Vadehavet forventes den højeste vandstand at nå mellem 2,4 og 2,6 meter over det normale.

»Vær opmærksom på, at forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser. Vær forsigtig, hvis du kører i bil eller færdes til fods i kystområder,« skriver DMI.

Varslet om vindstød af stormstyrke gælder frem til onsdag klokken ni og gælder for Nordvestsjælland, Frederikssund, Samsø, Thy og Mors, Vestjylland, Vendsyssel, Læsø, Jammerbugt, Lolland, Slagelse, Kerteminde, Nordfyn, Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder, Norddjurs, Herning, Skive, Vesthimmerland og Bornholm.

Stor sandsynlighed for lukkede broer

DMI forventer kuling på 14-20 meter i sekundet fra nordvest, med vindstød af stormstyrke på  25-30 meter i sekundet.

»Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik,« skriver DMI og fraråder færdsel i visse områder:

»Beskyt dig selv og din ejendom. Kraftig vind kombineret med forhøjet vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og betydelig skade på bygninger og kystsikring. Offentligheden opfordres til at undgå unødig færdsel i oversvømmelsestruede kystområder samt at efterkomme rådgivning fra myndighederne,« skriver DMI.

Grafik: DMI
Grafik: DMI

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.