Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI advarer om »farligt vejr«: Risiko for 20 centimeter sne i dele af landet

Et kraftigt snefald torsdag aften kan udvikle sig til såkaldt »farligt vejr«, varsler DMI.

Torsdag aften vil der falde sne over Danmark. Nogle steder rigtig meget sne.

Som en dyne over det sydlige Danmark vil der falde mellem 15 og 20 centimeter sne på seks timer, varsler Danmarks Metrologiske Institut (DMI).

Snefaldet bliver så omfattende, at DMI kategoriserer det som »farligt vejr« flere steder i landet.

Helt konkret gælder varslet fra grænsen og op til Varde, Billund, Vejle og Horsens i Jylland. Hele Fyn er i farezonen, mens det vestlige og sydlige Sjælland rammes.

Det nordlige Sjælland og Storkøbenhavn går sammen med Midt- og Nordjylland fri.

Varslet er gældende fra torsdag eftermiddag fra klokken 16 til klokken 06 morgenen efter.

»Der vil komme noget regnvejr over landet fra sydvest. Fra ud på eftermiddagen bliver det mest som sne,« forklarer Steen Rasmussen, som er vagtchef ved DMI.

»De fleste steder kommer der fem til ti centimer sne. De områder, hvor der er udsendt varsel, kan det blive op til 15-20 centimeter sne lokalt.«

Snemængder på fem til ti centimer udgør ingen trussel, men de steder hvor der falder 15-20 centimeter, kan det være et problem, fortæller Steen Rasmussen.

»Hvis folk skal ud og køre bil, og der samtidig er noget vind, så kan det fyge, og man kan køre fast. I det hele taget er farligt vejr noget, hvor det kan være livsfarligt at gå ud,« siger han.

På sin hjemmeside advarer DMI om, at kraftig sne kan medføre hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning, dannelser af snedriver og nedsat sigtbarhed.

Det kan også medføre stop i driften af den kollektive trafik, skriver DMI.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.