Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DMI advarer: Her kan vandet ramme hårdest i løbet af natten

Kolding kan blive ramt af en vandstand på mere end 180 centimeter over det normale niveau, advarer DMI.

Vandet kan i nat stige til måske 1,85 meter oppe ved Kolding-området. Billedet her er fra Færgevej i Faaborg ca. en time før midnat d. 4. januar 2017.
Vandet kan i nat stige til måske 1,85 meter oppe ved Kolding-området. Billedet her er fra Færgevej i Faaborg ca. en time før midnat d. 4. januar 2017.

Vandmasserne skyller onsdag aften vestpå og truer med oversvømmelser i flere byer, der har kyst ud til Det Sydfynske Øhav og Lillebælt.

Det fortæller Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Der er allerede foretaget høje målinger på 1,7 meter over det normale niveau for vandstanden ved Aabenraa og Langeland, men det kan blive endnu værre andre steder i regionen, advarer DMI.

- Det kan stige til måske 1,85 meter oppe i den nordlige del af Lillebælt oppe ved Kolding-området, og det kan ligge på 1,75 meter mange andre steder.

- Det varer stadig lige nogle timer, før det topper, og man skal nok frem til midt på natten, før det topper ved Kolding, siger Frank Nielsen.

Læs og se alt om stormfloden

Meteorologen fortæller desuden klokken 23, at vandstanden ved Ærø, Langeland og Als topper inden for et par timer.

De høje vandmasser kan give store udfordringer lokalt, uddyber Frank Nielsen.

- Det afhænger af kyst og havn, og hvor meget man har sikret sig, men der er store udfordringer i at holde styr på alt det vand.

- Hvis først vandet trænger ind, kan det få store konsekvenser, siger meteorologen, der opfordrer til, at man orienterer sig hos sine lokale myndigheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.