Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Disse studerende bekymrer sig mest

Unge kvinder har mindre tiltro til, at de kan klare studiet. Vejledere peger på, at de skal huske, der er andet i livet end uddannelse.

Arkivfoto. Unge kvinder har mindre tiltro til, at de kan klare studiet. Vejledere peger på, at de skal huske, der er andet i livet end uddannelse.
Arkivfoto. Unge kvinder har mindre tiltro til, at de kan klare studiet. Vejledere peger på, at de skal huske, der er andet i livet end uddannelse.

Er jeg god nok til dette studie, og klarer jeg nu eksamen godt nok? Sådan spørger unge kvinder langt oftere sig selv end deres mandlige medstuderende, skriver Politiken.

En undersøgelse fra Cphbusiness blandt de 17-20-årige viser, at 30 procent af de unge kvinder er meget bekymrede for ikke at kunne følge med i undervisningen. Hos de unge mænd i samme aldersgruppe gør det sig gældende for 22 procent.

Det er et mønster, der går igen på andre uddannelser. For eksempel har en undersøgelse blandt 14.000 studerende på Aarhus Universitet vist, at 42 procent af kvinderne ofte eller nogle gange er stressede, mens det gælder 29 procent af mændene. Den sammen undersøgelse viser, at kvinder på alle universitetets fakulteter har lavere tillid til deres egne faglige evner.

Specialkonsulent på Pædagogisk Center på Københavns Universitet, Christina Juul Jensen genkender billedet. Hun vejleder specialestuderende på flere studieretninger, og af de seneste fem års henvendelser til centeret er langt de fleste kvinder. Desuden er der en ting, hun har bemærket.

»Når mændene kommer til os, er det generelt fordi, de har oplevet et problem. Langt den største del af kvinderne kommer med bekymringer om fremtidige udfordringer. De har ikke nødvendigvis oplevet et problem, men de kommer, fordi de tror, der vil opstå et problem ude i fremtiden og gerne vil gribe det an på forhånd,« siger hun til Politiken.

Chef for uddannelsernes studievejledning på Cphbusiness, Søren Meyer, råder de bekymrede kvinder til at tage én ting ad gangen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.