Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Disse kommuner er værst til at tage sig af deres gamle

Der er stor forskel fra kommune til kommune på, hvordan man behandler syge og svage ældre. Hér er de 10 kommuner, der gør det værst

Et specialiseret sygeplejerske-team, som drives af tre kommuner, har forebygget et hav af indlæggelser. Det nyder bl.a. Oda Nielsine Sørensen, 96, godt af. Hér er sygeplejerske Jeanette Breiling på besøg
Et specialiseret sygeplejerske-team, som drives af tre kommuner, har forebygget et hav af indlæggelser. Det nyder bl.a. Oda Nielsine Sørensen, 96, godt af. Hér er sygeplejerske Jeanette Breiling på besøg

Regeringen og Sundhedsstyrelsen skrider nu for første gang ind og fastsætter en række kvalitets-standarder, som dikterer, hvilken hjælp de ældre skal kunne forvente fra kommunen i akutte situationer, hvor deres tilstand forværres, og de har brug for specialsthjælp fra erfarne sygeplejersker.

Åragen er, at der har vist sig at være stor forskel fra kommune til kommune på, hvordan man behandler syge og svage ældre.

Dét måles blandt andet på andelen af »forebyggelige« indlæggelser, som kan være f.eks.  indlæggelser som følge af dehydrering, blærebetændelse, forstoppelse og tryksår.

At en indlæggelse er forebyggelig vil sige, at det i nogle tilfælde vil være muligt for f.eks kommunen at opspore tidlige tegn på sygdommen og via en tidlig og rettidig indsats forhindre, at borgerens tilstand bliver indlæggelseskrævende.

De kommuner, der gør det værst, har således et højt antal forebyggelige indlæggelser:

Disse 10 kommuner klarer sig værst – forebyggelige indlæggelser blandt ældre, antal pr. 1.000 ældre:

Ishøj: 105,7

Brøndby: 96,3

Hvidovre: 89,8

Tårnby: 89,6

Albertslund: 89,4

Frederiksberg: 88,5

København: 87,9

Halsnæs: 87,5

Høje-Taastrup: 87,1

Thisted: 85,5

Kilde: Sundhedsministeriet

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.