Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Discountkæde indfører rabat på sunde varer

Danskerne synes, det er dyrt at føre en sund livsstil, men det har ikke ført til lavere afgifter på frugt og grønt. Fødevarekæde sænker nu prisen på de sunde varer.

ARKIVFOTO. Fødevarekæden Kiwi giver fra på lørdag 20 procent rabat på sunde fødevarer til folk, der har et Kiwikort.
ARKIVFOTO. Fødevarekæden Kiwi giver fra på lørdag 20 procent rabat på sunde fødevarer til folk, der har et Kiwikort.

En pose vingummi er billigere end en bakke vindruer. Og to liter cola koster det samme som en enkelt liter mælk.

I flere år har danskerne brokket sig over den høje pris på frugt og grønt og ønsket lavere moms på de sunde varer, hvilket ikke er sket.

Det får nu discountkæden Kiwi til at tage sagen i egen hånd.

»Der er rigtig mange danskere, der gerne vil leve sundere, men som mener, at det er for dyrt. Og det er interessant set med Kiwi-øjne, for det kan vi gøre noget ved,« siger Kiwis kædedirektør Carsten Hansen.

Derfor sænker kæden prisen på alle frugter og grøntsager, så kunder, der har et Kiwikort, fra på lørdag kan spare 20 procent på deres sunde køb.

»Det handler selvfølgelig både om sundhed og forretning. Vi vil gerne være større og mere kendte. Det danske discountmarked er et hårdt marked, og vi er den nyeste aktør, men vi tror, at det her vil være med til at give Kiwi en god position fremover,« siger Carsten Hansen.

Tidligere har discountkæden ligesom både Coop og Dansk Supermarked med stor succes kørt kampagner, hvor frugt, grønt og økologiske varer har været særligt nedsatte. Og det får folk til at købe mere af det grønne.

»Vi er jo en nation af tilbudsjægere, så det har altid en stor effekt, når vi sætter en vares pris ned. Hver eneste uge har vi dage, hvor vi blandt andet sænker prisen på de økologiske varer. Og det får salget af de sunde vare til at stige rigtig meget,« siger Jens Juul Nielsen, der er informationschef i Coop.

Men det er ikke givet på forhånd, at danskerne vil leve sundere og skære slik, sodavand og de andre snask-køb væk, bare fordi det bliver billigere at købe gulerødder og æbler.

»Vi sælger ikke færre usunde varer i en uge, hvor vi sælger rigtig mange sunde. Det er forskellige forbrugssituationer. Selv om man køber en masse gulerødder, agurker, æbler og pære på tilbud, kan man stadig godt få lyst til chokolade og cola,« siger Jens Juul Nielsen.

Hos Coop er det ikke muligt rent økonomisk at følge efter Kiwis nyeste tiltag. Men fødevarekæden så dog gerne, at staten ville gøre noget for at gøre det muligt for danskerne at handle billigere frugter og grøntsager.

»Hvis staten vil fremme sunde varer, så er afgiften på varerne en udfordring. Man kan ikke sætte afgiften på de usunde vare op, for så øger man bare grænsehandlen. Men man kan bestemt godt dreje på afgifterne på de sunde varer. Og der synes vi godt, at man fra statens side kunne gøre noget for at sætte afgiften ned,« siger Jens Juul Nielsen.

Dansk Supermarked ønsker ikke at kommentere på deres konkurrent Kiwis nye strategi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.