Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dimitri Romanoff er død

Dimitri Romanoff døde nytårsaften. Han spillede en hovedrolle i genbegravelsen af kejserinde Dagmar.

København. Dimitri Romanoff er død. Han blev 90 år.

Det oplyser hans kone, Dorrit Reventlow.

Dimitri Romanoff kom til Danmark i 1959 og titulerede sig selv som prins og sin kone som prinsesse. Det samme gjorde kongehuset, som havde parret som gæster ved kronprins Frederik og kronprinsesse Marys bryllup i 2004.

Dimitri Romanoff stammede fra Rusland, og skulle det utænkelige være sket, at zardømmet var blevet genindført i Rusland, ville han have været nummer to i arvefølgen. Nummer et var hans storebror, Nikolai.

Deres far flygtede under revolutionen sammen med kejserinde Dagmar og andre adelige.

Sammen tog de to brødre i slutningen af 1990'erne initiativ til, at enkekejserinde Dagmar skulle genbegraves i Sankt Petersborg ved siden af hendes mand, zar Alexander III. Det havde hun inden sin død udtrykt ønske om.

Det skete i 2006, hvor hendes jordiske rester kom ud på en lang rejse fra Roskilde Domkirke til Sankt Petersborg. Om bord på skibet var blandt andre Dimitri Romanoff.

Selv blev han født i Frankrig og tilbragte en del år i Italien. I slutningen af 1950'erne forelskede han sig i den danske kvinde Jeanne von Kauffmann, som han levede med indtil hendes død.

Siden giftede han sig med Dorrit Reventlow.

I 32 år arbejdede Dimitri Romanoff for Handelsbanken - senere Danske Bank - som sprogkyndig i udlandsafdelingen.

Trods den stærke russiske tilknytning var det først efter sin pensionering i 1993, at han for alvor begyndte at interessere sig for sine forfædre.

Dimitri Romanoff boede det meste af sit liv i Rungsted nord for København.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.