Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dildo, bibel og en pose hash: 154 ton skrald indsamlet

Dette års affaldsindsamling har fået fjernet 154.875 kilo affald fra naturen. Blandt andet over 100.000 dåser.

Arkivfoto. Dette års affaldsindsamling har fået fjernet 154.875 kilo affald fra naturen. Blandt andet over 100.000 dåser.
Arkivfoto. Dette års affaldsindsamling har fået fjernet 154.875 kilo affald fra naturen. Blandt andet over 100.000 dåser.

Søndag 2. april deltog flere end 160.000 danskere i Danmarks Naturfredningsforenings årlige forårsrengøring i naturen. De samlede tilsammen over 154 ton affald ind.

Selv om det er mindre end sidste års 181 ton, er Ole Laursen, der leder Affaldsinsamlingen, begejstret over resultatet:

»Vi har haft flere deltagere end nogensinde før, men har samlet mindre affald. Det tyder jo på, at danskerne er blevet bedre til at rydde op efter sig selv, og det er en fantastisk nyhed,« siger han i en pressemeddelelse.

Traditionen tro er affaldsindsamlerne igen i år stødt på mærkværdige fund i naturen.

I Gribskov blev en lyserød dildo fundet, i Svendborg et gebis, i Silkeborg en drone, i Viborg en bibel og i Ikast-Brande fandt indsamlerne en pose med op mod to kilo hash. Sidstnævnte blev selvfølgelig overdraget til politiet.

Noget af det, der blev fundet mest af i naturen, var igen i år dåser - de fleste uden pant. Af de 107.660 dåser, der blev fundet rundt omkring i landet, var 82.910 uden pant.

Ole Laursen mener, at der »hurtigst muligt« skal pant på de dåser, danskerne henter med over grænsen fra Tyskland.

»Det tager naturen 500 år at nedbryde en dåse, men det er ikke kun som henkastet affald i naturen, at de pantfri dåser er et problem,« siger Ole Laursen og opfordrer til genanvendelse af flere dåser.

»Der kan for eksempel produceres 88 nye dåser af 100 gamle, og der bruges 95 procent mindre energi, når man smelter en brugt dåse om til en ny«, siger han.

Både privatpersoner, skoler, foreninger og organisationer har deltaget i affaldsindsamlingen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.