Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DI savner hjælp fra integrationssløve kommuner

Selv om flere flygtninge erklæres jobparate, savner virksomhederne stadig hjælp fra en række sløve kommuner.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Selv om langt flere flygtninge og familiesammenførte bliver erklæret jobparate, er der stor forskel på, hvor meget kommunerne får ud af den udvikling. Det siger Steen Nielsen, der er underdirektør i Dansk Industri.

- Der er ret stor forskel på, hvor ivrige kommunerne er med at hjælpe flygtninge i gang. Vi ønsker, at de kommuner, der ikke gør så meget, tager det mere til sig, siger han.

Underdirektøren peger samtidig på, at flere af de personer, der kommer i virksomhedspraktik, senere kommer i beskæftigelse.

Derfor retter han en klar appel til de kommuner, hvor virksomheder står klar til at ansætte flygtninge.

- De kan sørge for at hjælpe med at finde nogle flygtninge til virksomhederne. Der er en hel del kommuner, som ikke er særligt hjælpsomme med det, siger Steen Nielsen

- Hvis kommunen ikke selv har flygtninge, bør den hjælpe med at hente flygtninge i andre kommuner, når der står en virksomhed klar til at tage flygtninge.

Andelen af personer i virksomhedspraktik, der er senere er overgået fra offentlig forsørgelse til at få en lønseddel fra en virksomhed, er steget til over hver femte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.