Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF vil undersøge forbud mod sexkøb

Et flertal mod købesex lurer lige rundt om hjørnet. Til stor overraskelse melder Dansk Folkeparti nu, at partiet er gået i tænkeboks. Hele Folketingets Socialudvalg skal nu på tur til Sverige for at se på det svenske forbud – herefter beslutter DF sig.

Som en mindre bombe melder Dansk Folkepartis formand for Folketingets socialudvalg, Christian H. Hansen, nu ud, at DF overvejer, om købesex skal forbydes.

Socialudvalget skal efter sommerferien en tur til Sverige og se på de svenske erfaringer med et forbud og i den forbindelse vil Dansk Folkeparti komme med sin beslutning.

»Man skal gå meget til bunds i dette. Der er ting, som peger i både den ene og den anden retning. Som det ser ud nu, så heller jeg mest til, at det ikke skal forbydes,« siger Christian H. Hansen.

Med hans melding er der for alvor kommet skub i den på Christiansborg. Der er ikke flertal, men ender Dansk Folkeparti med at sige forbud, så kan det ende med et stykke opsigtsvækkende Danmarkshistorie: Slut med at gå på bordel.

Inden det kommer så langt, skal Socialdemokraterne dog først være afklaret. Det var det nuværende medlem af partiledelsen Mette Frederiksen, som i august 2002 begyndte det hele med forslaget om at kopiere Sverige.

I dag er det sendt i internt udvalg i partiet, men flere i folketingsgruppen støtter Mette Frederiksen.

Siden dengang har SF og Enhedslisten tilsluttet sig et forbud.

Kvindernes kampdag
Dansk Folkepartis pludselige melding kommer op til Kvindernes Kampdag i morgen. Her arbejder adskillige feminister – heriblandt Dansk Kvindesamfund – på et forbud. Blandt andet har de en hjemmeside, hvor mænd som Politikens Tøger Seidenfaden, LOs Harald Børsting og musiker Simon Kvamm har skrevet, at de ikke vil gå til prostituerede.

Som svar har en gruppe kvinder nu dannet foreningen SIO – Sexarbejdernes Interesse Organisation.

De forsøger at argumentere med, at de er tilfredse og trætte af billedet af, at alle prostituerede skulle være ofre for vold, narko eller druk.

Hvad svarer du egentlig disse kvinder?

»Jamen, de har deres personlige frihed. Og vi skal lytte til deres forening, og så må vi se, om de kan få os overbevist om, at vi ikke skal lave et forbud. Det, som gør mig ondt, er de situationer, hvor kvinder bliver tvunget ud i det. Jeg kan godt være bange for, at et totalforbud kan betyde flere voldtægter. Omvendt ser vi prostituerede blive misbrugt af bagmænd. Vi må nu lytte,« siger Christian H. Hansen.

De kvinder fra SIO siger, at de er tilfredse! Har de påvirket dig?

»Nej, det har de ikke endnu.«

Så hvad hælder du mest til?

»Jeg har et ben i hver lejr.«

Frederiksen står fast
Socialdemokraternes Mette Frederiksen står fast på sit forbud. Hun argumenterer med, at det er grundlæggende, at man ikke kan sælge et andet menneske.

»Selv om nogle gerne vil sælge en nyre, så vil jeg da ikke acceptere det. Partiet har ikke tilsluttet sig et forbud, men der bliver arbejdet på det. Og lad mig så sige, at de kvinder, der nu træder frem, repræsenterer nogle af de stærkeste. Det er bare vigtigt at huske, hvor mange der er handlet. Derudover får jeg meldinger på, at vi nu ser mindreårige,« siger Mette Frederiksen.

I Venstre er man fortsat modstandere af et forbud. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) vil ikke forklare sig, men medlem af Socialudvalget Erling Bonnesen fastslår:

»Det er ikke Venstres politik at lave et forbud.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.