Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF siger nej til vilde ulve i Danmark

Vilde ulve i den danske natur skal ifølge Dansk Folkeparti indfanges og sættes i dyreparker af hensyn til danskernes ve og vel.

Ulven, der forleden blev foreviget i en fotofælde på midtjyske Harrild Hede.
Ulven, der forleden blev foreviget i en fotofælde på midtjyske Harrild Hede.

Hvis det står til Dansk Folkeparti (DF), skal ulven ikke have permanent opholdstilladelse i den danske natur.

I stedet skal den bo i dyrehaver i det omfang, den vælger at slå sig ned herhjemme, lyder det fra DFs miljøordfører, Jørn Dohrmann.

»Dansk Folkeparti mener ikke, de skal leve frit,« siger han til Landbrugsavisen:

»Vi mangler helt en diskussion, om vi skal have ulve levende vildt i Danmark.«

Jørn Dohrmann mener, at vilde ulve vil skabe utryghed, ligesom de vil tage for sig af hus- og landbrugsdyr.

Derfor opfordrer han til, at vilde ulve bliver indfanget og afleveret til dyrehaver, ligesom der er behov for at få afklaret, om landmænd skal have erstatning for dyr, der bliver dræbt af ulve.

»Der er jo masser af skovbørnehaver, og det sker jo, at et barn bliver væk, og så tror jeg ikke, at de er trygge ved, at der er ulve i skoven,« siger han:

»Det er gået ud over får, og det vil formentlig også gå ud over frilandsgrise på et tidspunkt.«

Han forestiller sig ifølge Landbrugsavisen, at ulve kan begynde at nærme sig mennesker, hvis de bliver syge, og dermed vil de blive farligere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.