Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF opfordrer til sag mod Post Danmark

Indehaveren af Vejlegården bør sagsøge postvæsenet for manglende postlevering, mener Dansk Folkeparti, der er forarget over transportministerens holdning i sagen.

Amin Skov ejer Restaurant Vejlegården, der er under boykot fra Post Danmark.
Amin Skov ejer Restaurant Vejlegården, der er under boykot fra Post Danmark.

Siden april har de røde postbude gået en stor bue uden om Vejlegården. Budene nægter at levere post til restauranten, der er udsat for blokade af fagforeningen 3F.

Det er dybt urimeligt og i strid med postloven, mener Dansk Folkeparti, der nu opfordrer restaurantens indehaver til lægge sag an mod Post Danmark. Trafikordfører Kim Christiansen er sikker på, at indehaveren vil kunne få bevilget fri proces og få rettens ord for, at postvæsenet handler i strid med postloven.

- Der er jo netop tale om en sag, der har principiel karakter, og som er af stor interesse at få afklaret for andre borgere, siger han i en pressemeddelelse.

- Kan man regne med, at Post Danmark har den befordringsforpligtigelse, der følger af postloven, eller skal man forvente, at hvis man som erhvervsdrivende kommer i konflikt med 3F eller en anden fagforening, så indstilles leverancerne af post. Det er et helt afgørende spørgsmål at få en juridisk afklaring af, lyder det fra Kim Christiansen.

Han er dybt forundret over det svar, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) torsdag gav til Folketingets Transportudvalg om sagen.

- Post Danmark har vurderet, at der ikke i Post Danmark er ansatte eller ledere, der kan udføre postomdelingen til virksomheden, uden at dette vil være et brud med de arbejdsretslige regler, skriver ministeren.

Svaret er politisk motiveret, mener DF-ordføreren.

- Transportministeren har givet et svar, der ikke handler om juraen i denne sag, men om at transportministeren ikke vil lægge sig ud med vennerne i fagbevægelsen – og det er dybt kritisabelt. Faktisk minder det lidt om en bananrepublik, hvis det er sådan, at en faglig konflikt virkelig trumfer befordringsforpligtigelsen, siger Kim Christiansen.

Flere juridiske eksperter har tidligere vurderet, at Post Danmarks afvisning er i strid med postloven. Vejlegårdens indehaver, Amin Skov, kan selv hente sine breve på det lokale posthus i Vejle, men det nægter han af principielle årsager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.