Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Øget kontrol med kød er vejen frem

Kontrol er eneste våben i kampen mod fødevareproducenter, der - ligesom franske Comigel - fusker med produkterne, mener Dansk Folkeparti.

I disse 320 gram-æsker med lasagne fra Findus, viste det sig, at der var hestekød i, selv om der stod noget andet i ingrediens-feltet. Lasagnen kan købes i England.
I disse 320 gram-æsker med lasagne fra Findus, viste det sig, at der var hestekød i, selv om der stod noget andet i ingrediens-feltet. Lasagnen kan købes i England.

Der er brug for mere kontrol, hvis man fremover vil undgå, at fødevareproducenter putter hestekød i lagsagnen eller snyder på andre måder. Det mener Dansk Folkeparti.

»Der er desværre kun én vej, og det er mere kontrol. Det er sørgeligt, at vi skal derud, men det er nødvendigt,« siger fødevareordfører René Christensen (DF).

Reaktionen kommer i kølvandet på skandalen i Storbritannien og Sverige, hvor der er fundet hestekød i lasagnepakker, som ifølge varedeklarationen skulle indeholde oksekød. Pakkerne kommer fra det franske firma Comigel, som mener, det er blevet snydt af en underleverandør, som igen giver skylden videre til de rumænske slagterier, der har leveret kødet.

René Christensen konstaterer, at det ikke er første gang, man ser fødevareproducenter snyde med indholdet:

»Jeg tror desværre heller ikke, det er sidste gang. Jeg tror, vi må anerkende, at der skal meget kontrol til, hvis vi skal undgå disse sager,« siger han og understreger, at regningen for øget kontrol skal lande hos virksomhederne.

»Det er ikke skatteborgerne, der skal betale,« siger han.

Hestekødsskandalen har fået flere danske butikker til at fjerne Comigels lasagnepakker fra hylderne, mens Føtex og Bilka ifølge Politiken fortsat sælger dem.

»Det er problematisk og lidt foruroligende. Det undrer mig, at der er virksomheder, som stadig vil sælge et produkt, som, man ikke er sikker på, indeholder det, som det giver sig ud for,« siger René Christensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.