Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF-kandidat kopierede S-borgmester ord for ord: »Jeg kan godt se, at det ser fjollet ud«

Det vakte opsigt blandt læserne, da en lokalavis i Nordvestsjælland i sidste uge trykte to næsten identiske citater fra spidskandidater fra S og DF. Paw Pedersen (DF) lægger sig fladt ned.

Det var Odsherred Kommmunes borgmester og spidskandidat Thomas Adelskov (S), der havde skrevet den oprindelige note, som siden blev kopieret af DFs spidskandidat Paw Pedersen.
Det var Odsherred Kommmunes borgmester og spidskandidat Thomas Adelskov (S), der havde skrevet den oprindelige note, som siden blev kopieret af DFs spidskandidat Paw Pedersen.

Nogle gange kan to parter have så meget til fælles, at de er fuldstændigt enige i hinandens synspunkter.

Andre gange skyldes enigheden, at den ene part lader sig inspirere lige kraftigt nok af den anden.

Det var det, der skete for Dansk Folkepartis spidskandidat i Odsherred Kommune, Paw Pedersen (DF), som onsdag i sidste uge bogstaveligt talt var pinligt enig med byens socialdemokratiske spidskandidat og borgmester, Thomas Adelskov (S), i den lokale avis Nordvestnyt.

Her udtrykte de begge deres holdning til ældreøkonomien og erhvervsmiljøet, og på nær nogle ganske få justeringer var ordlyden fuldstændig identisk.

Efterfølgende har en flov Paw Pedersen erkendt, at fejlen ligger på hans side.

»Jeg troede fejlagtigt, at det var vores eget notat, så da jeg læste det, tænkte jeg, at det lød rigtig fornuftigt, så jeg tog og brugte det, som det var,« siger han til TV 2.

Han havde grundet travlhed forinden bedt om hjælp til udtalelsen blandt sine kollegaer i Dansk Folkeparti. Da han modtog et notat, hvis ordlyd han var enig i, troede han derfor, at det var partiets eget.

I virkeligheden var det dog et arbejdsnotat fra møder med borgmesteren, altså Thomas Adelskov.

Paw Pedersen har dermed ikke kopieret socialdemokratiets borgmester og spidskandidat med vilje, men anerkender i Facebook-gruppen »Kommunalvalg i Odsherred 2017«, at det fremstår uheldigt.

»Jeg kan godt se, at det ser fjollet ud,« skriver han i gruppen.

Skærmbillede fra det Facebook-opslag, hvor en bruger gør opmærksom på den blændende enighed mellem spidskandidaterne fra S og DF i Odsherred Kommune.
Skærmbillede fra det Facebook-opslag, hvor en bruger gør opmærksom på den blændende enighed mellem spidskandidaterne fra S og DF i Odsherred Kommune.

S og DF i fælles valgforbund

I Odsherred er partierne Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Alternativet gået i valgforbund sammen. Det betyder, at overskydende stemmer kan deles med de kandidater, man er mest enig med, for på den måde at minimere stemmespild.

»Det er måske i virkeligheden ganske fornuftigt, at vi er i valgforbund, når vi nu er så enige på dette punkt,« skriver Paw Pedersen i Facebook-gruppen.

Thomas Adelskov føler sig da heller ikke stødt på manchetterne over sin meget enige valgforbundsfælle.

»Det er nok mest af alt en kuriositet, der viser, at vi i hvert fald ikke er så langt fra hinanden. På mange af de kommunale dagsordener har vi haft et godt samarbejde og løbende diskussioner om, hvad vi skal gøre ved de lokale problemstillinger,« siger Thomas Adelskov til TV 2.

For Paw Pedersen, som stiller op for første gang, har oplevelsen været en lærestreg, siger han til TV 2.

»Man lærer af sine fejl, og en anden gang skal jeg nok være lidt mere opmærksom og undersøge, hvor noget kommer fra, inden jeg bruger det.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.