Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF: Flygtningepolitik under nedsmeltning

Dansk Folkeparti vil have regeringen til at gøre mere for at begrænse et stigende antal asylansøgere, men ifølge justitsministeren er asylpolitikken løftet til et nyt niveau.

Martin Henriksen, DF.
Martin Henriksen, DF.

Indtil december i år har 5.521 søgt om asyl, viser tal fra Udlændingestyrelsen ifølge Jyllands-Posten, og det er det højeste antal i 10 år. Dertil kommer, at Rigspolitiet forventer yderligere 500 ansøgninger i årets sidste måned.

Det er de åbne døres politik, som regeringen fører, lyder det fra Martin Henriksen (DF) på et åbent samråd med justitsminister Morten Bødskov (S) i integrationsudvalget torsdag morgen.

- Regeringen har blandt andet sløjfet starthjælp og vil også give fuld børnecheck til nye flygtninge. Nu ser vi konsekvenserne af det, og jeg vil gerne høre, hvad justitsministeren har tænkt sig at gøre for at begrænse flygtningetilstrømningen til Danmark, lød det fra Martin Henriksen, der desuden mener, at regeringens udlændingepolitik er under »nedsmeltning«.

Justitsminister Morten Bødskov anerkender, at asylsystemet i Danmark er presset, men afviser, at det skyldes en manglende indsats fra regeringens side.

- Regeringen har løftet flygtningeområdet til et helt nyt niveau i forhold til den tidligere regering. Vi har blandt andet taget fat i problemerne med kriminalitet i asylcentre, som vi derfor splitter op i to, således vi får deciderede udrejsecentre, som styrker hjemsendelserne af de afviste asylansøgere. Det har Røde Kors opfordret den tidligere regering til i mange år, men det er først nu, der bliver gjort noget. Vi sikrer, at der bliver ryddet op efter det rod, som den tidligere regering har efterladt, sagde Morten Bødskov, der samtidig mener, at regeringen under sit formandskab i EU har taget initiativer, der vil begrænse det stigende antal asylansøgere, som man har oplevet i år, hvor man anslår, at 2.200 flere har søgt asyl i forhold til i 2011:

- De mennesker, der ikke er risiko for forfølgelse, skal ikke have asyl. Det er klart. Og regeringen har under EU-formandskabet lavet en handlingsplan, der netop skal begrænse den ulovlige indvandring. Blandt andet har EUs grænseagentur og Tyrkiet indgået et samarbejde, så regeringen gør rigtig mange ting.

Ifølge Dansk Folkepartis Martin Henriksen bør regeringen gøre langt mere for at begrænse antallet af asylansøgere, og han mener ikke, at Morten Bødskov tager de nye tal fra Udlændingestyrelsen alvorligt.

- Jeg har tidligere sagt, at justitsministeren er den minister, der hver gang tager pokalen, når det gælder om at tale tingene ned, og det er en titel, som han i den grad lever op til i dag, sagde Martin Henriksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.