Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DF får lov at anke annoncesag til Højesteret

Dansk Folkeparti vil nu have Højesteret til at se på omstridt annonce, som har ført til dom i Østre Landsret.

Dansk Folkeparti får lov til at anke en injuriesag om en politisk annonce til Højesteret.

Det oplyser Procesbevillingsnævnet.

Sagen omhandler en annonce, der blev trykt i Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten. Her gengav partiet navnene på 685 personer under overskriften "Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed".

Årsagen var, at PET havde en mistanke mod én af de nævnte. Partiet ville med annoncen problematisere, at en mistænkt kunne opnå statsborgerskab.

I Københavns Byret blev partiet idømt en bøde for at krænke 15 ansøgeres ære. DF ankede dommen til Østre Landsret, som stadfæstede dommen.

Og nu skal sagen altså behandles i Højesteret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.