Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Detaljeret liste opfordrer til drab på danske politikere: »Det her er jo en brugervejledning«

Hjemmeside opfordrer til drab på navngivne folketingspolitikere og prominente danskere. Ifølge terroreksperten Magnus Ranstorp er den detaljerede liste, der er publiceret på internettet, en opfordring til terror.

Ifølge terrorekspert Magnus Ranstorp er hjemmesiden en opfordring til terror. Han beskriver den som alvorlig og på nogle måder værre end »Boghandleren fra Brønshøj«.
Ifølge terrorekspert Magnus Ranstorp er hjemmesiden en opfordring til terror. Han beskriver den som alvorlig og på nogle måder værre end »Boghandleren fra Brønshøj«.

Ukendte gerningsmænd opfordrer på en række sider på internettet til at krydse grænserne til Danmark for at opsøge og dræbe navngivne personer, skriver DR.

Listerne opremser navnene på en række prominente danskere og samtlige medlemmer af Folketinget, og den giver desuden detaljerede beskrivelser af, hvordan man finder frem til dem.

Det første navn på listen er ifølge DR statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Her bliver det i detaljer beskrevet, hvordan man kan finde hans familie, og der bliver linket til videoer optaget nær en af statsministerens boliger.

I et andet tilfælde fremgår det desuden, hvordan man kan se ind i lejligheden til et af målene på listen, hvis man står et særligt sted.

Retsordførere, som P1 Dokumentar har talt med, er rystede over listen, som de beskriver som en manual, der lægger op til fysiske angreb.

»Det gør jo virkelig indtryk, når man i dén grad går i detaljer. Det her er jo en brugervejledning, kan man roligt sige,« siger Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen til P1 Dokumentar, og tilføjer:

»Vi oplever jo mange gange, at vi bliver svinet til på den ene eller anden måde, men når man begynder at give dessiner på både video og anden vis om, hvilken etage statsministeren bor på privat, så synes jeg faktisk, at det begynder at løbe koldt ned ad ryggen på mig.«

Ifølge terrorekspert Magnus Ranstorp, der er leder af terrorforskningen ved det svenske forsvarsakademi, er den detaljerede liste en en klar opfordring til terror mod specifikke mål.

»Og det er meget alvorligt,« siger Magnus Ranstorp til P1 Dokumentar og peger på, at opslaget på hjemmesiden på nogle områder er mere alvorligt end det, »Boghandleren fra Brønshøj,« Said Mansour, blev dømt for.

Han fik i 2015 fire års fængsel og fik frakendt sit danske statsborgerskab for blandt andet at have opfordret til terror.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.