Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Overblik

Det ved vi om den terrortiltalte pige i Kundby-sagen

Tidligere syrien-jihadist er nu løsladt i sag om planlægning af angreb på to skoler, mens en 16-årig pige er tiltalt.

ARKIVFOTO 2016 fra Kundby- - Se RB 9/1 2017 13.31. En 16-årig pige og en 25-årig mand har siddet varetægtsfængslet i et år. Mandag er fængslingen forlænget. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Scanpix 2016)
ARKIVFOTO 2016 fra Kundby- - Se RB 9/1 2017 13.31. En 16-årig pige og en 25-årig mand har siddet varetægtsfængslet i et år. Mandag er fængslingen forlænget. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Scanpix 2016)

Her er et overblik over, hvad der er op og ned i den mørkelagte sag, der brød ud 13. januar 2016 efter en politiaktion i den lille by Kundby ved Holbæk.

* 13. januar:

Midt- og Vestsjællands Politi finder under en større politiaktion sprængstoffer på en adresse på Trønningevej i Kundby tæt ved Holbæk. Bomberyddere arbejder det meste af dagen på adressen.

Politiet afviser at kommentere sagen, men en 15-årig pige, der er konverteret til islam, bliver anholdt klokken 12.22.

* 14. januar:

Dagen efter bliver pigen fremstillet i et grundlovsforhør. Det sker for dobbeltlukkede døre, så offentligheden får ikke at vide, hvad pigen er sigtet for.

Det kommer siden hen frem, at hun sigtes for besiddelse af sprængstoffer og for at planlægge angreb mod to skoler.

Pigen bliver isolationsfængslet til 26. januar og varetægtsfængslet til 9. februar.

Samme dag anholdes en 24-årig mand i Østjylland, da han melder sig selv til politiet. Ifølge DR er der tale om en dansk mand, der har været i Syrien for at lære at håndtere våben.

På de sociale medier har den 15-årige pige tidligere kaldt manden "sin bedste ven".

Retten i Holbæk. Foto: Claus Bech/Scanpix
Retten i Holbæk. Foto: Claus Bech/Scanpix

* 15. januar:

Den 24-årige mand fremstilles i grundlovshør, der - ligesom pigens - foregår for dobbeltlukkede døre. Han isolationsfængsles til 26. januar og varetægtsfængsles til 9. februar.

* 9. februar:

Begge får forlænget deres varetægtsfængsling, hvilket gentages løbende de næste knap 13 måneder.

* 8. marts:

Både den 16-årige og den 24-årige bliver i Retten i Holbæk sigtet for at planlægge angreb mod Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen i København.

* 10. februar 2017:

Politiet vælger at frafalde sigtelsen mod den nu 25-årige mand, der løslades. Samtidig bliver der rejst tiltale mod pigen, der fortsat sidder varetægtsfængslet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.