Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det var vildere end sidste gang«

Et voldsomt skybrud ramte lørdag aften Hovedstadsområdet. Flere steder i København var situationen kaotisk.

Et voldsomt skybrud over det østlige Sjælland druknede lørdag aften store dele af København. Her er det Lersø Parkalle.
Et voldsomt skybrud over det østlige Sjælland druknede lørdag aften store dele af København. Her er det Lersø Parkalle.

Himlen åbnede sig sen lørdag eftermiddag og aften over København med skybrud flere steder og vandskader til følge.

»Det var vildere end sidste gang. Biler er kørt fast inde midt i København. På Østerbro er der tale om deciderede bølger midt på Strandboulevarden," fortæller Berlingskes journalist Mads Allingstrup, der var på vej fra Kastrup til Østerbro, da uvejret for alvor ramte. Han refererer til det skybrud, der sidste år satte store dele af Hovedstadsområdet under vand.

Billedserie: Se læsernes billeder af skybruddet

»Strømmen er vist gået på Østerbro - i hvert fald gadebelysningen. Mange tyverialarmer er gået i gang og står bare og hyler, men vandet er begyndt at trække sig tilbage,« fortalte han ved 21-tiden.

Ifølge DMI er der meldt om skybrud i Kastrup, på Frederiksberg og Østerbro. Skybrud er defineret ved, at der falder mere end 15 mm regn på 30 minutter eller derunder, hvorved der er stor risiko for overbelastning af kloaksystemerne, der igen kan føre til vand i kælderen og oversvømmede veje.

Kæmper med vandmasserne

På Frederiksberg kæmpede borgerne med at få vandet under kontrol.

»I Kingogade stod folk og prøvede at skovle vand ud af bygningerne,« fortæller Jette Holm, der er indlandsredaktør på Berlingske.

Flere veje i Hovedstaden er spærret efter de store vandmasser. Det gælder blandt andet området fra Fredensbro til krydset ved Tagensvej og Blegdamsvej og flere steder på Østerbro.

Vores læser Peter Hjort har optaget denne video fra Kronprinsensgade i det indre København:

Stod i vand til livet

BTs fotograf Bax Lindhart fortæller, at han stod i vand til livet på Lyngbyvejen:

»Jeg har lige stået i vand til livet, og der flyder døde rotter rundt i vandet. Kloakdækslerne er poppet, og der står masser af vand op alle steder.«

Ved 21-tiden nåede uvejret Roskilde, hvor mange tusinde unge opholder sig i telte.

»Det er helt vildt - også med lyn og torden. Folk er nærmest blevet overrumplede af regnen, og jeg frygter virkelig for, hvordan der ser ud i mit telt, når jeg kommer tilbage i lejren engang i aften, « siger Berlingskes udsendte Laura Juul.

Vores læser Lasse Holmlund har sendt denne video fra Enghavevej på Vesterbro:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.