Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det store tjek på terrorskyderierne

Kampen mod terror: Kunne vi have set truslen fra Omar Abdel Hamid El-Hussein komme, før han besluttede sig for at dræbe? Og da dét var for sent – hvordan klarede politiet så opgaven 14. og 15. februar? Om det første ved vi faktisk meget allerede. Om det andet meget lidt.

Spørgsmål er der stadig nok af i sagen om terrorskyderierne. Ikke mindst om Omar Abdel Hamid El-Hussein – manden, som ifølge politiet stod bag.

Galning? Kriger? Med eller uden sammensvorne?

Umulig at opdage? Ikke til at overse?

Men der er faktisk endnu flere ubesvarede spørgsmål til politiets indsats. Handlede politiet godt nok de 13 timer, da en ung dansker fra Nørrebro – efter en erklæring om troskab til Islamisk Stat – besluttede sig for at sprede blod og tårer i København?

Og hvorfor er er det først nu – efter angrebet på Charlie Hebdo, efter drabene ved Krudttønden og foran synagogen i Krystalgade – at der er permanent bevogtning de steder, hvor jøder forsamles og går i skole?Et politisk flertal har givet regeringen seks uger til at fremlægge en redegørelse om forløbet op til og under terroranslaget i København.

Mens vi venter, giver Berlingske her et foreløbigt overblik. Det baserer sig på oplysninger fra politiet, anklagemyndigheden, domstolene, Kriminalforsorgen, Berlingskes egen research og oplysninger fra andre medier.

Hvad vi ved. Hvad vi ikke ved. Hvad myndighederne har vidst. Hvad gjorde politiet, og hvad gjorde politiet ikke.

Få overblikket her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.