Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det stjæler tyvene fra dit hjem

Danskere, der er udsat for indbrud, får først og fremmest stjålet smykker, ure og kontanter.

Nabohjælp er en af måderne til at stoppe indbrudstyvene i julen, hvor risikoen for indbrud er størst, forklarer Tommy Laursen fra Københavns Politi.
Nabohjælp er en af måderne til at stoppe indbrudstyvene i julen, hvor risikoen for indbrud er størst, forklarer Tommy Laursen fra Københavns Politi.

Det er ikke det store TV, den skinnende iPad eller det dyre kameragrej, der står allerøverst på indbrudstyvenes ønskeseddel. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for Forsikring & Pension.

I undersøgelsen er danskere, der har haft indbrud i deres helårsbolig inden for de seneste fem år, blevet spurgt om, hvad de fik stjålet i forbindelse med indbruddet. Det er især smykker, ure og kontanter, der bliver stjålet.

- De mest populære tyvekoster er ting, som indbrudstyvene hurtigt kan få fat i og komme af sted med igen. Samtidig er det såkaldt let omsættelige varer, som de hurtigt kan få afsat bagefter. Men det er også ting, som man relativt nemt kan gemme væk eller låse inde - modsat et vægophængt fjernsyn eller møblerne. Det bør man huske på, inden man f.eks. tager væk i juledagene, hvor vi ved, der er mange indbrud, siger konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Den tendens ser også vicepolitiinspektør Tommy Laursen, der leder den operative indbrudsindsats i Københavns Politi. Han forklarer, at man ofte har set østeuropæiske tyvebander gå efter de mindre ting, som nemt kan sendes til hjemlandet med posten.

- Og så er der også serienumre på det meste moderne elektronik, og det kan derfor spores, siger Tommy Laursen som en yderligere forklaring.

Han opfordrer til, at man sammen med sine naboer sørger for at være opmærksom på unormale ting i lokalområdet og på den måde undgå indbrud. Især fordi, at indbruddene for alvor sker de næste uger.

- Der er en voldsom stigning i antallet af indbrud fra d. 23. til den 26. december, siger Tommy Laursen.

Sådan ser top 5-listen over populære tyvekoster ud:

  1. Smykker eller ure
  2. Kontanter
  3. Computer el. tablet-pc (f.eks. iPad)
  4. Mobiltelefoner, mp3-afspillere, iPods og lignende
  5. Foto- eller videokamera

Se flere gode råd til, hvordan du sikrer din bolig på linket herunder:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.