Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det skal være billigere at bruge Københavns Lufthavn

Regeringen vil tvinge Københavns Lufthavn til at sænke flyselskabernes pris for at bruge lufthavnen.

Arkivfoto: Regeringen vil tvinge Københavns Lufthavn til at sænke flyselskabernes pris for at bruge lufthavnen.
Arkivfoto: Regeringen vil tvinge Københavns Lufthavn til at sænke flyselskabernes pris for at bruge lufthavnen.

Det kan blive billigere at flyve fra Københavns Lufthavn fremover.

I hvert fald vil regeringen ifølge TV 2 presse Københavns Lufthavn til at sænke prisen for at lade flyselskaberne bruge faciliteterne.

Det er en del af den nye luftfartsstrategi, der senere mandag præsenteres af transportminister Ole Birk Olesen (LA) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

Blandt andet SAS har tidligere luftet sin utilfredshed med, at det er dyrere at flyve til og fra Københavns Lufthavn end mange andre lufthavne.

Selv om luftfartsselskaberne i princippet vil kunne stikke en kommende besparelse i lommen, så vil den hårde konkurrence i branchen formentlig betyde, at den vil blive omsat til billigere flybilletter i stedet for.

Staten ejer selv 39 procent af aktierne i Københavns Lufthavn.

Knap 58 procent af aktierne ejes af en canadisk pensionskasse og den australske investeringsbank Macquarie i fællesskab.

Sidstnævnte har dog for nylig tilkendegivet, at man vil sælge ud af sin ejerandel.

De resterende tre procent ejes af private investorer i både Danmark og udlandet.

Lufthavnen er Nordens største med 29 millioner passagerer årligt. Planen er at nå op på 40 millioner rejsende hvert år i 2025.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.