Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dét kunne embedsmænd vinde på IKA-konference

Firmaer lokkede offentligt ansatte med konkurrencer og præmier som hotelovernatninger og luksusbrunch på stor konference. Se her nogle eksempler.

Sidst i januar 2017 afholdte IKA - Foreningen af offentlige indkøbere årskonference i Comwell Conference Center København, hvor hundredvis af indkøbere i kommuner, regioner og stat havde mulighed for at høre faglige oplæg om bl.a. udbudsjura og indkøbsstrategier.

Også private virksomheder, der leverer varer og ydelser til det offentlige, kunne købe sig adgang til konferencen og opstille stande for at tiltrække kunder. Undervejs kunne indkøberne og leverandørerne desuden netværke over middage og drinks.

Næsten 70 private leverandører havde købt stande, hvor de fremviste varer. Flere af firmaerne udloddede konkurrencer med præmier til deltagerne for at vække opsigt - hvilket ifølge forvaltningseksperter er i strid med reglerne om, hvad offentligt ansatte må modtage af gaver.

Se eksempler herunder på konkurrencerne:

Læs mere fra Berlingskes gravegruppe her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.