Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det kan jeg ikke huske«

En bestemt sætning gik igen under Skattesagskommissionens afhøring af fagdirektør i Skatteministeriet, Jan Lund, der tilsyneladende lider af hukommelsessvigt.

107 gange kunne det tidligere konservative folketingsmedlem Viggo Fischer ikke huske detaljer fra Tamilsagen. Fagredaktør Jan Lund når ikke så langt op, men er dog på vej onsdag formiddag i vidneskranken i skattesagskommissionen i Søborg.

19 gange kunne fagdirektør Jan Lund ikke "huske" detaljer fra skattesagen, mens han otte gange ikke kunne "erindre" noget.

Det, som Jan Lund ikke kan huske, er dele af forløbet i Skat Københavns sagsbehandling af daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks skattesag i sommeren 2010.

Kommissionens udspørger, Lars Kjeldsen, forsøgte specielt at få fagdirektøren til at huske, hvordan Skatteministeriet håndterede sagen dengang - og om nogen fra ministeriet forsøgte at blande sig i afgørelsen, sådan som blandt andre skattedirektør Erling Andersen har påstået.

- Om der er blevet orienteret til ministeren (Troels Lund Poulsen, red.) på det tidspunkt, det har jeg ingen erindring om, svarede Jan Lund, der også har huller i hukommelsen, når det kommer til sin egen kalender.

Spørgsmål: Hvornår går du på sommerferie i 2010?

- Det kan jeg ikke huske, svarede fagdirektøren.

Spørgsmål: Omkring 29. juli blusser sagen voldsomt op igen. Har du også afsluttet din ferie på det tidspunkt?

- Det kan jeg ikke huske, lød det fra Jan Lund nok en gang.

Efter fagdirektøren skal Skatteministeriets koncerndirektør, Jesper Skovhus Poulsen, afhøres af kommissionen. Han var konstitueret departementschef i en periode, efter Peter Loft blev fritstillet i marts 2012.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.