Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det, jeg frygter allermest, er forældrene«

Anna Guldhammer går på læreruddannelsen Metropol på Frederiksberg.

Anna Guldhammer. Foto: Søren Bidstrup
Anna Guldhammer. Foto: Søren Bidstrup

Anna Guldhammer. Student i 2010 fra Kongsholm Gymnasium med 7,2 i gennemsnit. Kom ind på læreruddannelsen på Frederiksberg i 2013 via kvote 1.

Hvordan opfatter du adgangskravet på 7 i kvote 1?

»Dengang jeg søgte ind, syntes jeg, at det var helt fint, at de stillede højere krav til lærerne. Men jeg synes, det er underligt, at jeg ikke kunne få lov at gå til optagelsessamtale, som de gør i kvote 2. Ved en optagelsessamtale kunne jeg få vurderet min motivation og kunne få en fornemmelse af, om det er den rigtige uddannelse for mig, så det ville jeg gerne.«

Kan du mærke forskel på det faglige niveau hos kvote 1- og kvote 2-lærerstuderende?

»Nej, det synes jeg faktisk ikke, at man kan.«

Hvordan er det faglige niveau på uddannelsen?

»Generelt synes jeg ikke, at det første år på læreruddannelsen har været på et særlig højt fagligt niveau, og det har været til at følge med. Jeg kunne godt tænke mig, at der havde været lidt flere udfordringer. Men det er måske for at holde på de fleste studerende.

Den undervisning, vi får, er enormt spændende, men jeg ville gerne have fyldt mere på. Det starter godt ud på et semester med høje forventninger, og så daler det stille og roligt og ender hurtigt ud i en masse snik-snak.«

Har du fortrudt, at du valgte at blive lærer?

»Overhovedet ikke. Jeg elsker at gå her. Det kan godt virke vildt skræmmende at skulle ud at have ansvaret for en hel klasse og føre dem op til eksamen. Men det mest skræmmende er faktisk forældrene. Forældresamarbejdet er klart det, jeg frygter allermest ved lærerjobbet.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.