Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det har mulige konsekvenser for havmiljø og grundvand«

Jens Borum, lektor ved Biologisk Institut,

Københavns Universitet

»Analysen er rigtigt, rigtigt grundig. Der er ikke tale om en tilfældig forsker, som Bjørn Molt bliver omtalt som, men faktisk en af de få forskere, der kan dette stof. Det nye er, at regne- modellen bag landbrugspakken åbenlyst ikke er valideret rigtigt. Den er ikke holdt op imod virkeligheden. Og der er lavet en forkert sammenligning, da man ville vise, at modellen passer med forsøgene. Vi skal tage disse nye oplysninger alvorligt, fordi Bjørn Molts analyse klart viser, at vi har undervurderet, hvor stor udledning af kvælstof, der vil komme som følge af landbrugspakken. Det har potentielle konsekvenser for havmiljø og grundvand, og vi taler muligvis om flere tusinde ton. For mig at se er der to muligheder nu: Enten tilbageruller vi landbrugspakken, eller også tager vi tæskene fra EU og laver den nye målrettede regulering hurtigst muligt, så perioden med meget stor udledning bliver så kort som muligt. Hele sagen bør føre til selvransagelse inden for myndighedsberedskabet. Her tænker jeg også på, hvor hårdt et ministerium må presse dem, der laver beredskabet.«

Jens Borum har læst hele Bjørn Molt Petersens rapport.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.