Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det er vel ikke for meget at bruge et ord som skandale«

Fejl i de digitale prøver i folkeskolen siden 2007 vækker ikke ligefrem glæde hos formanden for Danmarks Lærerforening. Derfor skal man overveje, om man vil fortsætte ned ad den digitale vej, lyder det fra Anders Bondo.

Fejl i det digitale system betyder, at folkeskolernes digitale biologi- og geografiprøver onsdag måtte aflyses.
Fejl i det digitale system betyder, at folkeskolernes digitale biologi- og geografiprøver onsdag måtte aflyses.

Onsdag skulle der have været digitale afgangsprøver i biologi og geografi, men de er blevet aflyst på grund af fund af fejl i systemet.

Det viser sig, at der siden 2007 har været fejl i de digitale afgangsprøver i folkeskolen, og det kan betyde, at elever har fået en forkert karakter i geografi og biologi, siden de digitale prøver blev indført.

»Det er vel ikke for meget at bruge et ord som skandale om det her,« siger Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening.

Fejlen blev opdaget af Styrelsen for IT og Læring i forbindelse med en test af den digitale læseprøve, som 13.600 elever tog, som en del af et pilotforsøg i sidste uge.

Svarene, eleverne indtaster, men ikke gemmer, når tiden udløber, bliver ikke gemt i systemet, og det medvirker altså til, at nogle elever kan have fået en misvisende karakter.

»De her prøver bliver tillagt en stadig større betydning og får stadig større betydning for den enkelte. Det er altså virkelig skidt,« siger Anders Bondo.

»Hvis det så var en enkelt tilfælde, men de her elektroniske prøver har lige fra begyndelsen været forbundet med den ene skandale efter den anden.«

Derfor mener Anders Bondo, at »man skal overveje, om man vil fortsætte den vej«.

»Ved at man i gamle dage havde en lærer og en censor, der rettede opgaverne, så havde man en kontrol. Det gav en anden sikkerhed og en anden mulighed for at vurdere svarerne,« siger Anders Bondo.

Prøven i biologi og geografi foregår derfor i stedet på gammeldags manér med kuglepen og papir.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.