Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
12.12.12

»Det er stort. Det er smukt«

Massevis af giftelystne par valfartede onsdag til landets rådhuse for at blive gift på den noget specielle dato 12.12.2012. På Københavns Rådhus havde mere end 170 par valgt den specielle dag til at sige ja til hinanden.

Her ses Kari Odden Vyrmo og Bjørn Vyrmo, der var rejst fra Oslo til København for at blive gift i dag.
Her ses Kari Odden Vyrmo og Bjørn Vyrmo, der var rejst fra Oslo til København for at blive gift i dag.

- Klokken er nu 12.12, og I er gift.

Sådan lød det fra giftefoged og chef for international Borgerservice Aravni Jakobsen, da hun 12 minutter efter middag kunne erklære Anne Bech Hammer og Bo Hammer for ægtefolk. Brudeparret havde ligesom hundredvis af andre valgt at blive viet på Københavns Rådhus på den specielle dato.

- Når man har boet sammen i mere end 25 år, så skal der mere end fantasi til for at udtrykke det, lød det ifølge bt.dk fra den glade brudgom efter vielsen.

Og speciel blev dagen. For udover den specielle dato fik parret som det eneste par lov til at blive gift præcist på slaget 12.12, så den symbolske dato fik en yderligere dimension.

»Det er stort. Det er smukt«

For parret virkede hverken den specielle dato eller tidspunktet dog til at gøre den store forskel. Både brud og brudgom ligesom alle andre brudepar tydeligt rørte efter vielsen.

- Det er stort. Det er smukt, lød det fra Bo Hammer, der er direktør for Falcks Jobservice.

Grundet den store efterspørgsel på at blive gift lige netop den 12. december, har Københavns Rådhus hele tre sale i gang for at gennemføre de mange vielser, der foregår helt til klokken 19.

Og også på første sal var der stor glæde. Efter fem års forlovelse havde Bjørn Vyrmo og Kari Odden Vyrmo havde nemlig taget turen fra Oslo for at blive gift i den danske hovedstad.

- Der er så hyggeligt i København. Det kan vi godt lide, fortalte 66 -årige Kari Odden Vyrmo, der har kendt sin nye husbond i hele 33 år.

Parret blev forlovet den 06.07. 2007, hvilket var en fejl.

Derfor var der heller ingen tvivl om, at vielsen skulle falde på den rigtige dato.

- Det er jo sidste chance, hvis man skal nå det i dette århundrede, og så er datoen lettere for mig at huske, lød det fra Bjørn Vyrmo med henvisning til, at der ikke er mulighed for de sjove talkombinationer de næste mange år.

Efter vielsen skulle parret fejre deres nye status som ægtefolk med en frokost i København, hvorefter turen atter gik hjem med Oslo-båden, hvor der også vil blive fejret med en middag.

Direktøren for Københavns Borgerservice Thomas Jakobsen glæder sig over de mange vielser. - Det er fantastisk dag. Tilmeldingerne er strømmet ind, siger han og minder om, at giftelystne endnu kan nå at blive viet på den specielle dato. Københavns Rådhus har nemlig åbnet for et såkaldt drop-in vielse, hvilket betyder, at man kan komme ind fra gaden og blive gift helt frem til klokken 19.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.