Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det er en langsom død«

Efter knap en uges sultestrejke har de 11 iranere roligt forladt Stefanskirken på Nørrebro i København.

Disse asylansøgere, der her taler med sognepræste Pernille Østrem i Stefanskirken, har nu forladt kirken.
Disse asylansøgere, der her taler med sognepræste Pernille Østrem i Stefanskirken, har nu forladt kirken.

De 11 iranere, som siden onsdag har sultestrejket i Stefanskirken på Nørrebro i København, forlod tirsdag omkring klokken 12 kirken.

- Det foregik stille og ordentligt. De 11 blev kørt bort i to biler af repræsentanter for organisationen Asylret, fortæller Niels Nymann Eriksen, der er talsmand for Stefanskirken.

De 11 iranere, der alle er afviste asylansøgere, har sendt en SMS videre til pressen, hvor de fortæller, at de vil fortsætte sultestrejken et andet sted. De havde på forhånd fået besked på, at de ikke kunne fortsætte sultestrejken i kirken. Alligevel er de tilfredse med opholdet i kirken.

- Vi vil gerne takke for den varme, vi er blevet mødt med i Stefanskirken. Sognepræst Pernille Østrem har udvist stor gæstfrihed på kirkens vegne og omsorg for vores situation. Vi er hende taknemlige, og vi føler, at vi er blevet set og hørt. Det bliver vi ikke i asyllejrene, hvor vores liv i al ubemærkethed rinder ud som vand mellem hænderne på os. Det er en langsom død at være asylansøger i årevis, skriver de 11 sultestrejkende blandt andet.

Mandag aften var venner og støtter til de sultestrejkende samlet i kirken, hvor det udviklede sig til en slags afskedsfest.

De 11 iranere er under opholdet i kirken blevet tilset af sygeplejersker. De er svækkede efter næsten en uges sultestrejke, men har altså angiveligt besluttet at fortsætte med ikke at indtage føde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.