Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det er blevet dyrere at få passet poderne

I en lang række kommuner er det blevet væsentligt dyrere for forældre at sende deres børn i vuggestue og børnehave.

Det er blevet dyrere at få passet børnene i vuggestuer og børnehaver. Arkivfoto.
Det er blevet dyrere at få passet børnene i vuggestuer og børnehaver. Arkivfoto.

Landets kommuner har i løbet af de seneste år skruet op for prisen på børnepasning, skriver Politiken på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Forældre i Albertslund har oplevet den største stigning i institutionspriserne, siden 2007 er en vuggestueplads steget med 10.284 kroner om året - svarende til næsten 40 procent. I 2012 koster en vuggestueplads derfor nu 37.584 kroner om året.

Det skyldes ifølge Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S), at kommunen prioriterer en høj service på området.

- Der er en simpel realøkonomisk forklaring på, at vi har valgt at hæve taksterne. Vi skal have budgetterne til at hænge sammen. Hævede vi ikke priserne, ville vi blive nødt til at sænke serviceniveauet, og det ønsker vi ikke, siger han.

En række andre kommuner har også hævet takterne for vuggestue- og børnehavepladser med adskillige tusind kroner, og samtidig viser tal fra pædagogernes fagforening, BUPL, at normeringen samtidig er blevet dårligere. I 2007 var der 2,7 børn pr. voksen i vuggestuerne, nu ligger tallet på 3,2 børn.

Kommunernes Landsforening anerkender over for Politiken, at dagtilbudsområdet har været underlagt nogle kraftige justeringer. KL understreger dog, at BUPL ikke medtager pædagogmedhjælpere og andet støttepersonale i sine tal.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.