Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det er 50 gange farligere at køre motorcykel end bil

Politiet starter fredag en landsdækkende hastighedskontrol for at få motorcyklister til at køre langsommere.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Det er langt farligere at køre på motorcykel end i bil. Risikoen for at blive dræbt eller komme alvorligt til skade er mindst 50 gange større, hvis man kører motorcykel frem for bil.

Det viser en ny undersøgelse fra Transport DTU.

Den høje ulykkesrisiko skyldes for høj hastighed, at motorcyklisterne ikke er beskyttet på samme måde som bilister, og at motorcyklister er lettere at overse i trafikken.

Fredag den 23. marts sættes motorcykelsæson i gang, som traditionen tro er samme dag, som forlystelsesparken Bakken i Klampenborg åbner.

Derfor starter politiet fredag en landsdækkende hastighedskontrol, der blandt andet vil have fokus på motorcyklisternes fart og adfærd i trafikken.

»I de kommende forårsmåneder går vi ud med hastighedskontroller landet over, fordi mange trafikanter fristes til at køre for stærkt,« siger politiassistent Christian Bertelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

»I den forbindelse har vi særligt øje på motorcyklernes hastighed og adfærd, fordi vi oplever, at det er her, motorcyklisternes kørekultur for alvor kan forbedres«, siger han.

Antallet af dræbte motorcyklister er faldet fra 2016 til 2017, men problemet med alvorlige skader er ikke formindsket, viser tal fra Vejdirektoratet.

Fra 2011 til 2015 er 842 motorcyklister kommet alvorligt til skade i trafikken, og 85 har mistet livet. I 78 procent af dødsulykkerne har motorcyklisten kørt for stærkt.

De typiske ulykker skyldes, at motorcyklisten kører ind i et sving med for høj fart og mister herredømmet. At motorcyklister i en overhaling overser, at bilen foran er ved at svinge til venstre. Og at bilister overser motorcyklisterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.