Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det bliver rigtig, rigtig koldt

Falck har haft en travl nat i Nordjylland. Og det er slet ikke slut endnu.

Onsdagen vil bestemt heller ikke give anledning til optimisme, hvis man drømmer om lunere vejr.
Onsdagen vil bestemt heller ikke give anledning til optimisme, hvis man drømmer om lunere vejr.

Nordjylland stod mest for skud i nat, hvor Falck måtte ud til 20 fritrækninger, hvilket kommunikationsmedarbejder hos Falck, Klaus Kristiansen, kalder usædvanligt.

- Snefygningen har givet nogle problemer på landevejene, og vi har været ude og hjælpe en hel del, som har siddet fast i sneen. Resten af landet har været forholdsvist roligt, men det svinger meget. Nogle steder sner det, andre steder ikke, siger han.

I alt fik Falck 3500 assistanceopgaver i løbet af natten til tirsdag, men redningskorpset er nu ved at være i bund med opgaverne, så de er klar til tirsdagstrafikken.

- Vi forventer endnu en travl dag. Der kommer sne mange steder i landet, og det kan godt give nogle udfordringer ude på vejene. Vi skal nok ud og hente folk ud af grøfterne, og i kulden er der nok også mange, der ikke kan starte bilerne. Men det bliver nok ikke så mange som i går. Vi har indkaldt ekstra mandskab rundt omkring og følger situationen nøje i medierne og via DMI og afmåler vores indsats efter det, siger Klaus Kristiansen.

Og nordjyderne er slet ikke færdige med at se sne og føle kulde tirsdag.

-  Det vil nok blive værst i Nordjylland, for der både sner og blæser det kraftigt. Desuden har man ikke haft tø, så alt det sne fra i går (mandag, red. ) er ikke smeltet, og det fyger i stedet rundt, siger Andreas Nyholm fra TV2 Vejret til bt.dk.

Temperaturerne i Nordjylland vil være mellem minus tre og minus fem grader, men det vil føles meget koldere.

- Vi har varslet for både snefygning samt for hård kuling i Nordøst. Det vil føles som under 20 graders frost, siger Andreas Nyholm og råder nordjyderne til at tage godt med varmt tøj på.

Onsdagen vil bestemt heller ikke give anledning til optimisme, hvis man drømmer om lunere vejr.

- Det bliver rigtigt, rigtig koldt den kommende nat (natten til onsdag, red.). Det kan blive vinterens hidtil koldeste nat. Vi kan komme helt ned på minus 13 grader i Jylland i nat, siger Andreas Nyholm, der heller ikke har gode nyheder for onsdag.

- Onsdag bliver rigtig kold. Der vil være frost hele dagen og ingen plusgrader i Danmark nogen steder, siger han. Desuden kan der komme et større snevejr i det sydlige og sydvestlige Danmark onsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.