Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Der har været nogle store brag på Lolland og Falster«

Politiet har endnu ikke fundet resten af de farlige luftbomber, der blev stjålet lørdag. Måske er en del af dem allerede fyret af.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Trods flere henvendelser fra borgere på Lolland-Falster er det endnu ikke lykkedes for politiet at opsnuse det sidste af det farlige fyrværkeri, der blev stjålet på Lolland lørdag.

Og det er langt fra sikkert, at alle de omkring 500 livsfarlige luftbomber, der har en sikkerhedsafstand på 100 meter, dukker op igen. Nogle af dem er måske blevet fyret af i løbet af natten til søndag.

- Der har været nogle store brag på Lolland og Falster, men det er jo ikke unormalt op til nytår. Så vi ved ikke, om det er noget af det stjålne krudt, der er fyret af, siger Søren Nielsen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Søndag morgen fortsætter politiets jagt på luftbomberne og gerningsmanden eller gerningsmændene bag tyveriet.

- Vi har fået nogle tip, som vi skal have tjekket af her til morgen. Vi har blandt andet fået at vide, at det skulle være sat til salg på Lolland-Falster, siger Søren Nielsen.

Cirka en tredjedel af de stjålne bomber blev fundet på en landejendom på Lolland lørdag aften, men ejeren af landejendommen er endnu ikke dukket op.

- Vi har haft telefonisk kontakt til ham i går, hvor vi har forsøgt at få ham til at henvende sig til politiet, så vi kan få en forklaring på, hvorfor han har haft de her luftbomber. Men han er ikke så glad for at udtale sig. Han ved godt, at der er noget, der ikke er, som det skal være, siger Søren Nielsen.

Den mistænkte påstår, at han er flere forskellige steder i landet.

- Han siger både, at han er i Jylland og nede omkring der, hvor han bor. Så det er ikke til at vide, om han er fuld af fup, siger Søren Nielsen og understreger, at »gemmelegen« blot er med til at styrke mistanken.

- Hvis han havde rent mel i posen, ville han komme og forklare sig.

Vagtchefen opfordrer den formodede bombetyv til at stoppe gemmelegen og melde sig selv.

- Vi vil frygtelig gerne have, at han kommer ud af busken, så vi kan finde de sidste luftbomber, så der ikke er nogen, der kommer til skade. Det er noget frygteligt farligt stads, siger Søren Nielsen.

Luftbomberne er livsfarlige, når de er i ukyndige hænder. De har en lang lunte, som brænder ekstremt hurtigt, og professionelle fyrværkere antænder bomberne elektronisk med en sikkerhedsafstand på mindst 100 meter. Hvis man bruger en lighter til at tænde dem, eksploderer de inden for få sekunder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.