Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Der er kun 20 kirkeuglepar tilbage i Danmark

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening og Agri Nord er det kun miljøministeren, der kan redde kirkeuglen.

København. Der er kun tyve kirkeuglepar tilbage i Danmark, og bestanden er den laveste siden 1970'erne. Uglen, der ikke er meget større end en due, er truet, fordi naturen ændrer sig.

Det oplyser DR Nordjylland.

Landbrugsorganisationen Agri Nord har i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening sat et sidste projekt i gang for at redde den nataktive rovfugl.

- Noget af det, der har ligget højt på listen efter anbefalinger fra danske forskere, har været at fodre med daggamle kyllinger.

- Når der er rigeligt mad, så øges ungeproduktionen, siger Michael Palsgaard Andersen, der er faglig leder for projekter i Agri Nord.

Ud over at tiltrække uglerne med kyllinger, bliver der hængt 50 uglekasser op i blandt andet Himmerland. Men det er ikke nok, siger Frank Skaarup, der er selvstændig og frivillig i projektet, der har eksisteret siden 2009.

- Det er fantastisk, at der er gjort et stykke arbejde for at redde kirkeuglen. Men de sidste 50 kasser, der bliver sat op nu, er desværre ikke det, der kommer til at redde kirkeuglen.

Michael Palsgaard Andersen er enig. Der skal mere til at redde den hvidbrune ugle.

- Jeg har været lidt frustreret gennem projektet. Målet var at øge antallet af kirkeugler, men vi kan desværre konstatere, at det ikke er lykkedes at øge bestanden, siger han.

Ifølge Frank Skaarup er der især én person, der kan hjælpe.

- Det sidste, der kan redde uglen her i Danmark, er den siddende miljøminister. Vi kører på det sidste for at redde den, siger Frank Skaarup til DR Nordjylland.

Det er manglen på små, afgræssede arealer, der er problemet.

Ifølge Frank Skaarup er det vigtigt at sikre kirkeuglen for at bevare biodiversiteten i vores natur.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.