Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Der bliver flere ulve i Danmark

Antallet af ulve i Danmark vokser, viser nye videnskabelige tal for ulvebestanden, som bliver offentliggjort på et symposium om biodiversitet på Aarhus Universitet onsdag.

Vi skal til at vænne os til ulve som mere end en enkelt sensation, der finder vej over grænsen. Det viser nye, videnskabelige tal for ulvebestanden, som vil blive offentliggjort på et symposium om biodiversitet på Aarhus Universitet onsdag, skriver Kristeligt Dagblad.

Og bestanden er større end de 12, der indtil nu er fundet bevis for.

Fotografier af potespor i sne og halvt spiste kadavre af vildt er dukket op på nettets mange ulvesider i løbet af januar.

Jydske Vestkysten skriver om en esbjergensisk mand, der i sidste uge så en ulv stå i sin indkørsel, fem meter foran bilens forlygter, men den slags oplysninger er dog kun små spor i jagten på det store overblik, siger Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker ved Naturhistorisk Museum Aarhus. Han forklarer, at der findes mange hunde i Danmark, som ligner ulve rigtig meget og påpeger, at flere kadaver-analyser har vist, at misdæderen var en anden canis lupus, en hund.

En skoleleder fra Ribe valgte for nyligt at aflyse ture til skolens skovhytte, fordi en borger havde observeret tre ulve i flok i området, men ulven er ikke farlig, siger Thomas Secher Jensen.

»Ulven er dæmoniseret af kirken, eventyrene og Disney. Af en eller anden grund har vi et hadforhold til ulven. Som videnskabsmand kan jeg blot sukke og konstatere, at der de seneste 50 år kun er set ét ulvedrab på mennesker i Europa og Nordamerika til sammen. Der er ingen grund til frygt,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.