Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Denne fejl er alvorlig og må ikke ske igen«

Ny kritik af Københavns Kommune, der bad en jødisk forening om hjælp til at tale Dansk Zionistforbund fra at deltage i kommunens mangfoldighedsfest. Integrationsborgmesteren erkender, at sagen er »meget uheldig«.

Anna Mee Allerslev er Borgmester for beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.
Anna Mee Allerslev er Borgmester for beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Københavns Kommune opfordrede ikke blot Dansk Zionistforbund til at pakke de israelske flage væk under kulturarrangementet »Smag Verden«, der fandt sted i september.

Linda Herzberg, medlem af den jødiske forening Mosaisk Troessamfund, fortæller nu, at et medlem af kommunens TaskForce Inklusion, som stod for at arrangere festivalen, forsøgte at få hendes hjælp under planlægningen af festivalen.

Hun skulle overtale Dansk Zionistforbund, en forening der støtter staten Israel, til helt at holde sig væk, fordi man frygtede for sikkerheden under madfestivalen:

- Efter et møde bliver jeg kaldt til side. Så spørger en konsulent hos TaskForce Inklusion mig, om jeg kunne sørge for, at Dansk Zionistforbund slet ikke deltog i det her arrangement, lyder det fra Linda Herzberg.

I løbet af samtalen forklarede den ansatte, at Linda Herzberg ville kunne bruge sin indflydelse i det jødiske samfund til at påvirke Dansk Zionistforbund, som er venskabsforening med Mosaisk Troessamfund.

- Jeg fik at vide, at jeg skulle bruge min indflydelse til at overtale DZF til ikke at deltage i arrangementet. Jeg kunne jo ringe og sige til dem, at de ikke skulle deltage, forklarer Linda Herzberg, som afslog, og i stedet gjorde Dansk Zionistforbund opmærksom på, hvilket forslag, hun havde fået fra kommunen.

Københavns Kommune beklager

Hverken den ansatte eller TaskForce Inklusion har ønsket at udtale sig, men integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) beklager og afviser samtidig i en e-mail at have haft kendskab til sagen:

- Selv om det er en meget uheldig sag, så er jeg meget glad for, at forbundet deltog i mangfoldighedsfesten, og at vi gjorde det muligt for foreningen at deltage på sikker og tryg vis. Jeg beklager stadig meget, at hændelsen skete uden mit vidende, men jeg er glad for, at det lykkedes at skabe et godt og sikkert arrangement, siger Anna Mee Allerslev.

Hun henviser til et brev fra Dansk Zionistforbund samt en artikel på Israels Venners hjemmeside, hvor man ifølge borgmesteren udtrykker stor tilfredshed med deltagelsen i festen, der fandt sted i Rantzausgade på Nørrebro.

Anna Mee Allerslev forklarer, at hun har taget sagen op med den pågældende medarbejder:

- Uanset hvad bevæggrunden har været, beklager jeg dybt hændelsen. Det er selvfølgelig på ingen måde i orden, og jeg har taget en alvorlig snak med den ansvarlige chef om sagen, skriver borgmesteren.

Hun erkender, at der er tale om en alvorlig fejl fra TaskForce Inklusions side, og understreger, at der ikke må gøres forskel på de deltagende foreninger:

- Der må ikke være nogen tvivl om, at mangfoldighedsfestivalen selvfølgelig er for alle. Det understregede jeg allerede sidste år. Og som forklaret tidligere, stod jeg fast i år, da forbundets sikkerhed blev et problem. Jeg sagde tydeligt til forvaltningen, at alle foreninger måtte deltage og skulle have den samme service. Der kan altid ske fejl, når det handler om mennesker, men denne fejl er alvorlig og må ikke ske igen, lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Artiklen er skrevet i samarbejde med journaliststuderende på Roskilde Universitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.