Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den sibiriske kulde holder et fast tag i Danmark

Det vinterlige vejr med spredte snebyger og temperaturer lige under frysepunktet kommer til at vare ved resten af ugen.

Temperaturer under frysepunktet gør det svært for biltrafikken. Her på vej ved Holbæk. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)
Temperaturer under frysepunktet gør det svært for biltrafikken. Her på vej ved Holbæk. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017)

Der er god grund til at være særlig opmærksom, når du bevæger dig ud i morgentrafikken disse dage.

Vejrguderne puster kolde vind fra Sibirien mod Danmark, og det sender temperaturen ned under frysepunktet både i dag og resten af ugen. Flere politikredse advarer derfor borgere om, at der kan være glat, selvom vejvæsenet har travlt med at salte flere steder i landet.

»Vi får en periode her med koldt og vinterligt vejr. I dag og i morgen kommer der en del skyer og til tider sne og snebyger, mens temperaturen kommer til at ligge lige under frysepunktet om dagen og om natten når ned til fem graders frost,« fortæller vagtchef ved Hos Danmark Meteorologiske Institut (DMI), Steen Rasmussen.

Vinden fra øst bliver let til frisk, og kombinationen af vind og kulde kan få det til at føles som 10-15 graders frost, advarer vagtchefen.

Mens kulden varer ved, ser det ud til, at vinterblege danskere kan få et tilskud D-vitamin med hjælp fra solens stråler sidst på ugen.

»Torsdag og fredag ser det ud til, at vi får lidt sol og kun få snebyger, men fortsat frostvejr og frisk vind fra øst,« siger Steen Rasmussen.

I weekenden tager mange hul på en uges vinterferie, og for dem, som ikke rejser udenlands, starter den ligesom resten af ugens dage med frost, skyer og mulighed for lidt sol.

»I weekenden vil temperaturen fortsat ligge imkring frysepunktet og tre graders frost, og der er ikke den store variation mellem dag og nat på grund af skyerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.