Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den kongelige familie bryder juletradition

Medlemmerne af Kongehuset har i år valgt en anderledes opdeling af familien juleaften. Og Marselisborg Slot er også ude af billedet som fast omdrejningspunkt.

Dronning Margrethe og prins Henrik plejer at samle sønner, svigerdøtre og børnebørn til jul på Marselisborg Slot. Men i år står slottet tomt.
Dronning Margrethe og prins Henrik plejer at samle sønner, svigerdøtre og børnebørn til jul på Marselisborg Slot. Men i år står slottet tomt.

Det har været en tradition gennem kronprins Frederik og prins Joachims barndom, ungdom og det meste af deres voksenliv, at de altid har holdt juleaften på Marselisborg Slot i Aarhus sammen med regentparret.

I det hvide slot med udsigt over bugten har den royale familie hygget sig i juledagene og været faste gæster til julegudstjenesterne i Aarhus Domkirke. Også selv om først Joachim og siden Frederik stiftede deres egne familier og børnebørnene drypvis kom til.

Men i år bliver denne tradition brudt.

Regentparret holder stadig fast i Aarhus-traditionen med at rejse til »Smilets by« den 21. december, bo på Marselisborg Slot og gå i Aarhus Domkirke til julegudstjeneste. Men i år følger hverken Frederik eller Joachim efter med deres børnerige familier.

Kronprinsparret har nemlig valgt, at de bliver hjemme i Frederik VIII Palæ juleaften. Her vil de gerne skabe deres egne juletraditioner med  Christian, Isabella, Vincent og Josephine.

Og sådan ønsker prins Joachim og prinsesse Marie det også. Derfor er det i år på Schackenborg Slot i Møgeltønder, størstedelen af den kongelige familie samles. For udover parrets to fælles børn, lille prins Henrik og prinsesse Athena, er det i år Joachims tur til at have prins Nikolai og prins Felix i julen. Men det bliver ikke kun de seks kongelige, der samles om bordet juleaften.

- Det er prins Joachim og prinsesse Marie, der i år samler deres egne børn og regentparret til jul i år, bekræfter Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef i kongehuset overfor bt.dk.

Dermed kommer Margrethe og Henrik igen til at holde jul sammen med deres to ældste børnebørn. I øvrigt er det ikke første gang, regentparret har holdt jul med prins Joachim og prinsesse Marie på Schackenborg Slot.

For to år siden holdt Margrethe og Henrik også juleaften med deres yngste søn og svigerdatter, mens Frederik og Mary valgte at blive hjemme på Amalienborg juleaften. Dengang var Mary højgravid med tvillingerne, der blev født den 8. januar på Rigshospitalet.

Lene Balleby ønsker ikke at oplyse, om nogle af Marys familiemedlemmer fra Tasmanien kommer flyvende til det kolde Danmark for at holde jul.

- Det opfatter vi som privat, siger kommunikations- og pressechefen.

Til gengæld vil hun gerne fortælle, at regentparret vender tilbage til Marselisborg Slot, når juleaftenen i det sønderjyske er slut.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.