Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Demonstranter melder ankomst inden dom i PKK-sag

Østre Landsret skal svare på, om 10 kurdiske mænd har støttet terrorisme ved at indsamle millioner af kroner.

En kurdisk organisation har anmeldt en demonstration ved Østre Landsret onsdag formiddag. Landsretten kommer med kendelsen om, hvorvidt 10 kurdiske mænd er skyldige i finansiering af terrorisme. I byretten blev de frifundet. Billedet blev taget ved den lejlighed (arkivfoto) Scanpix/Jens Astrup
En kurdisk organisation har anmeldt en demonstration ved Østre Landsret onsdag formiddag. Landsretten kommer med kendelsen om, hvorvidt 10 kurdiske mænd er skyldige i finansiering af terrorisme. I byretten blev de frifundet. Billedet blev taget ved den lejlighed (arkivfoto) Scanpix/Jens Astrup

Når Østre Landsret onsdag formiddag afgør en stort anlagt straffesag om millionstøtte til PKK, vil det ikke gå helt stille af.

Udenfor retten i Bredgade i København er der anmeldt en demonstration, og flere politikere er inviteret til at holde tale.

Et nævningeting vil i en kendelse svare på, om 10 kurdiske mænd er skyldige i at have indsamlet millioner af kroner til terrorisme.

Anklagemyndigheden beskylder mændene for at have kanaliseret i alt op mod 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti, som står på flere internationale terrorlister.

En del af pengene blev indsamlet hos blandt andre restauratører, grønthandlere og andre erhvervsdrivende i Danmark. Størstedelen er kommet fra udlandet.

Millionerne blev indsamlet især til den kurdiske tv-station Roj TV.

Og et af de helt afgørende spørgsmål i sagen er, om mændene dengang vidste, at tv-stationen var tæt forbundet med PKK.

Nej, sagde Københavns Byret i oktober 2014, da alle blev frifundet.

Juridiske dommere og nævninge konkluderede, at indsamlingerne fandt sted, før byretten i en anden dom havde slået fast, at man nærmest kan sætte lighedstegn mellem tv-stationen og PKK.

Anklagemyndigheden ankede, og nu kommer langt om længe landsrettens afgørelse.

I byretten blev der holdt næsten 70 retsmøder. Landsretten er onsdag nået til det 63. retsmøde.

Findes mændene skyldige i finansiering af terrorisme, skal retten derefter fastsætte en straf. Denne afgørelse ventes i givet fald først senere.

Demonstrationen arrangeres af Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling i Danmark. Politiet oplyser, at man har fået anmeldelse om, at der ventes mellem 10 og 100 deltagere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.