Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De tosprogede elever bliver fordelt bedre

Der er blevet færre skoler med en for høj koncentration af tosprogede elever i de seneste år.

Det går den rigtige vej, når man ser på antallet af folkeskoler, hvor andelen af elever er større end 40 procent, som ifølge eksperter er grænsen for, hvornår det går ud over fagligheden for alle skolens elever.

I 2009 var der 64 skoler med mere end 40 procent tosprogede elever, og det tal var faldet til 55 sidste år. Det skriver Jyllands-Posten.

Samtidig er skoler, som er kendt for at have en stor andel af tosprogede elever, godt i gang med at sørge for en mere ligelig fordeling.

Det gælder for eksempel på Rådmandsgade Skole på Nørrebro, hvor andelen af tosprogede elever er faldet fra 75 til 63 på tre år.

Københavns og Aarhus Kommune har arbejdet målrettet med at sprede de tosprogede elever ved blandt andet at køre de tosprogede elever til andre skoler i busser, ændre skoledistrikterne og sammenlægge skoler.

- Vi taler ikke længere meget om at sprede eleverne. Vi har lært, at vi også bliver nødt til f.eks. at arbejde med skolernes image og nye skoledistrikter, for at det skal lykkes, siger skoleborgmester i Københavns Kommune, Anne Vang, til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.