Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

De seks typer spritbilister

1. Chancebilisterne

Spritbilister, som en sjælden gang imellem forsøger sig med at køre alokoholpåvirkede, fordi de oplever, at de ikke har andre alternativer, eller at risikoen for at blive taget af politiet eller for at køre galt ikke er stor nok til at lade være.

2. Vanekørerne

Dem, der gentagne gange kører spritkørsel, fordi de oplever at slippe godt fra det gang på gang.

3. De overraskede

Denne type spritbilister er selv overbeviste om, at de ikke har drukket for meget til at køre og bliver overraskede, når de bliver taget af politiet med en for høj promille.

4. Dagen-derpå-bilisterne

Bilisterne, der kommer til at køre spritkørsel dagen efter, de har drukket, fordi de er længere tid om at forbrænde alkoholen, end de havde regnet med.

5. Affektkørerne

Når spritbilister kører i affekt, fordi de bliver så påvirkede af eksempelvis et skænderi eller en akut situation, at de kører bil, selvom de har drukket.

6. Alkoholmisbrugerne

Bilister med et decideret alkoholproblem. Hovedproblemet er her selve alkoholmisbruget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.