Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De lagde NemID ned i syv timer: Nu falder dommen

Tre år efter angreb, der lammede NemID-systemet, skal Retten i Randers fælde dom over tre unge mænd.

Randers: Efter et langt tilløb behandler Retten i Randers torsdag en sag mod tre mænd i begyndelsen af 20'erne.

De tre unge mænd er tiltalt for at have lagt systemet bag NemID ned i syv timer. Det skete 11. april 2013, og angrebet foregik ved, at serveren blev bombarderet med forespørgsler fra et netværk af computere.

Det fik serveren til at lukke ned, og dermed kunne millioner af danskere ikke bruge eksempelvis netbank eller indberette oplysninger til Skat ved hjælp af NemID.

To af de tre tiltalte er også tiltalt for lignende angreb mod hjemmesiden borger.dk, ligesom en af de tiltalte ifølge anklageskriftet satte et angreb i gang mod dsb.dk og rejseplanen.dk. Der var dog i disse tilfælde kun tale om angreb af kortere varighed.

De tre mænd blev anholdt og frihedsberøvet et enkelt døgn i juni 2013, før de blev løsladt.

De tiltalte erkender sig skyldige, og dermed er der tale om en tilståelsessag.

Anklager Morten Rasmussen fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi erkender, at sagen har været længe undervejs.

Der skyldes forskellige forhold, som han vil redegøre for under retsmødet, oplyser han.

Mændene er tiltalt efter en paragraf i straffeloven, der handler om omfattende forstyrrelser af samfærdselsmidler, herunder informationssystemer.

Københavns Byret afsagde sidste år dom i en lignende sag om angreb mod fagforeningen 3Fs hjemmeside og hjemmesider tilhørende LO og HK.

Angrebene fandt sted i 2012 i kølvandet på faglige organisationers kamp mod Restaurant Vejlegården for at få restauranten til at tegne overenskomst med 3F.

Den tiltalte, der blev anset som hovedmanden bag angrebet, blev idømt betinget fængsel i 60 dage. En anden blev idømt betinget fængsel i 40 dage, og en tredje person blev dømt til at modtage psykiatrisk behandling.

De tre blev desuden dømt til at betale en erstatning på knap halvanden million kroner til 3F.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.