Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De hvide bycykler bliver på de københavnske cykelstier

By- og Pendlercykel Fonden har overtaget driften af bycyklerne fra konkursramt selskab.

Københavnere, pendlere og turister kan også fremover svinge op på en af de hvide bycykler, som hviler i stativer rundt omkring i København. Fremtiden for hovedstadens bycykler ser nemlig ud til at være reddet.

På et møde i skifteretten blev det fredag afgjort, at By- og Pendlercykel Fonden overtager de københavnske bycykler. Med ejerskabet følger både ansvaret for driften og det it-system, som styrer cyklerne.

- Det at fonden har overtaget driften skal gerne give en stabilitet, så brugerne fremover vil opleve, at cyklerne bliver brugt endnu mere ude i bybilledet, siger fondens formand, Niels E. Bjerrum.

Firmaet bag cyklerne, Gobike, blev erklæret konkurs i marts.

Samtidig indgav datterselskabet Bikeshare, der har stået for selve driften, en begæring om at gå i rekonstruktion.

Det sker, når et firma ikke har penge til at betale sine kreditorer. Det indebærer en midlertidig betalingsstandsning.

Niels E. Bjerrum havde dog foretrukket, at driften af bycyklerne fortsat kunne have ligget hos en privat aktør.

- Men hvis fonden ikke havde overtaget, ville alternativet være, at cyklerne var blevet fjernet fra gaden, fordi leverandøren er gået konkurs, siger fondens formand.

- Set i lyset af det er det bedste alternativ, at vi køber det og driver det videre, siger han.

Administrerende direktør i By- og Pendlercykel Fonden, Tina Füssel, bliver nu administrerende direktør i BikeShare Danmark. Det vil dog fortsat være et selvstændigt selskab med egen bestyrelse.

Susan Münster, der har en fortid som direktør for Holbæk Forsyning A/S, og som aktuelt er bestyrelsesmedlem hos Lokaltog A/S, bliver indsat som bestyrelsesformand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.