Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De fleste gymnasieelever går ikke i bad efter idræt

Det er værre, end jeg troede, siger formand for Gymnasieskolernes Idrætsforening om elevers bad efter idræt.

63 procent af i alt 2500 adspurgte elever har krydset af ud for jeg går som regel ikke i bad efter idræt i en ny undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening. Free/Www.colourbox.com
63 procent af i alt 2500 adspurgte elever har krydset af ud for jeg går som regel ikke i bad efter idræt i en ny undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening. Free/Www.colourbox.com

København. Kun en ud af tre gymnasieelever stiller sig altid under bruseren, når idrætstimen er ovre. Det skriver Politiken.

Således har 63 procent af i alt 2600 adspurgte elever krydset af ud for "jeg går som regel ikke i bad efter idræt" i en ny undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening.

- Vores nye tal viser, at det er langt værre, end jeg troede, siger formand Andreas Schiønning, der til daglig er lærer på Aarhus Katedralskole, til Politiken.

- De unge går mindre og mindre i bad, når det skal foregå sammen med andre, og det er en samfundsudfordring, som vi skal være flere til at løfte.

I grundskolen er den også gal. Sidste år indberettede idrætslærerne til Dansk Skoleidræt, at syv ud af ti har svært ved at få eleverne fra 7. til 9. klasse i bad, skriver Politiken.

Andreas Schiønning har fået Dansk Skoleidræt, DGI og DIF med på et fælles fremstød for en sundere badekultur.

- Vi kan ikke gøre så meget i gymnasiet, hvis de unge allerede i folkeskolen eller i fodboldklubben har vænnet sig til, at det er i orden ikke at gå i bad sammen, siger formanden til Politiken.

Her vil tvang ikke hjælpe, mener han. I stedet skal der skabes dialog og refleksion.

Hvis man insisterer for hårdt, risikerer man, at eleverne bliver helt væk fra idræt, påpeger Andreas Schiønning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.