Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»De er pressede inde på Pusherstreet«

Hashsalget på Christiania er ifølge politiet faldet, efter man har taget et nyt »narkometer« i brug. 20 bilister er taget i torsdagens razzia ved Christiania.

Arkivfoto. Politiet rykkede ind i Pusher Street på Christiania 10 september 2012
Arkivfoto. Politiet rykkede ind i Pusher Street på Christiania 10 september 2012

Politiet har fået et nyt og effektivt våben i kampen mod det ulovlige hashsalg på Christiania. Narkometret, der kan måle narko i blodet, har under torsdagens razzia fanget mindst 20 bilister i området ved Christiania. Ved 19-tiden torsdag aften havde politiet testet i alt 54 personer.

Narkometret har været i brug i den seneste måneds tid, men det er først torsdag, at politiet er gået bredt ud og har fortalt om det nye værktøj, som ifølge vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen allerede har påvirket hashsalget på Pusherstreet.

- Vi har nogle klare indikationer på, at de er pressede inde på Pusherstreet, og at salget er gået ned. Det er klart, for kunderne har fundet ud af, at det er forbundet med en vis risiko at komme herud og købe noget. Det er jo tre års frakendelse af kørekortet, de står til, hvis blodprøven er positiv, siger Poul Kjeldsen.

Strategien med at gå efter hashkøberne ved Christiania er indirekte at ramme de større fisk. Hvis køberne bliver skræmt væk af politiets offensive metoder med razziaer og narkometer, så rammer det hurtigt pusherne og bagmændene, lyder tankegangen hos politiet.

I den seneste måned er der blevet taget i alt 110 narkopåvirkede bilister i politiets razziaer. Der er foreløbig kommet 40 svar tilbage på blodprøverne - der bliver taget, når narkometret har fundet spor af narko - og heraf har der været gevinst i 39 af prøverne.

- Så det er jo en usandsynlig høj procentsats, der er på det her apparat, siger Poul Kjeldsen.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at de 110 påvirkede bilister, som politiet har taget, har været meget forskellige.

- Det er virkelig en bred vifte. Det er almindelige mennesker som håndværkere, hr. og fru Danmark og folk, der så kommer noget mere på Christiania. Det er alle, siger Poul Kjeldsen.

Straffen for at køre bil efter at have indtaget stoffer svarer til straffen for at køre spirituskørsel med 1,00 promille.

Første gang koster det en bøde svarende til fire procent af ens bruttoårsløn og en ubetinget frakendelse af kørekortet på tre år. Anden gang koster det 10 dages fængsel og en ubetinget frakendelse på fem år. Ved tredje og fjerde forseelse bliver kørekortet taget fra dig i 10 år, mens der er 20 dages fængsel for tredje forseelse og 30 dage for fjerde forseelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.