Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De ældre i de større byer får mest hjemmehjælp

En kortlægning viser, at ældre bosiddende i de større byer oftere gør brug af hjemmeplejen og samfundets sundhedsydelser. Det er svært at få øje på en åbenlys forklaring, lyder det.

Støvsugning, personlig pleje, tøjvask og psykisk støtte.

De ældre, der bor i de større byer, og som har tjent mindst igennem livet, får oftest besøg af hjemmeplejen. Det viser en kortlægning af, hvordan samfundets hjemmepleje og sundhedsydelser er fordelt blandt landets ældre, skriver Jyllands-Posten.

Det undrer dog projektleder fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA) Eksild Klausen Fredslund, som ikke kan få øje på den indlysende forklaring.

»Den geografiske fordeling har ærligt talt undret os, for intet tyder på, at ældre i de større byer skulle være mere syge eller hjælpeløse end ældre i yderkommunerne, når vi tager højde for alder, indkomst, og hvorvidt de ældre er enlige eller gifte,« siger han til avisen.

Forskellen på by og udkant bliver markant allerede efter, de ældre runder 65 år, men bliver mere og mere udtalt. Når det drejer sig om indlæggelser og behandling kan en forklaring ifølge projektlederen være, at ældre i byerne har lettere adgang til læge og sygehus, fordi de simpelthen bor tættere på.

Chefkonsulent i Ældre Sagen Olav Felbo vurderer, at tallene ikke er et udtryk for, at de ældre i byerne får for meget hjælp, men derimod at ældre i yderområderne får for lidt, siger han til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.