Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

DBU: Carlsberg bør give kvajebajere efter reklamestunt

Der står 1000 kolde fadøl klar i lufthavnen, når de danske fans lander i Irland tirsdag. Det er på sin plads, efter at Carlsberg var lidt for kække med en reklame i Irland, hvor det danske bryggeri udtrykker støtte til de irske rivaler.

Så er der bajere til danskerne i Irland.
Så er der bajere til danskerne i Irland.

»Kom så, Irland.«

Sådan lyder en reklame for det danske bryggeri fra Valby, der gennem mange år har haft et samarbejde med det danske landshold. Reklamen hænger i Irland, og den vækker nu en del undren hos Dansk Boldspil-Union (DBU), der mener, at Carlsberg skylder kvajebajere for reklamen, der kan bringe tvivl om ølfabrikantens loyalitet.

At der nok er tale om en vittighed, understreges af den efterfølgende tekst: »(Fortæl det ikke til chefen i København).«

Men selv om der bare er tale om lidt drillerier fra Carlsbergs irske afdeling, så mener DBU, at det er på sin plads med kvajebajere til de mange danske fans, der tirsdag lander i Dublin for at heppe på det danske landshold. På Twitter holder de sig ikke tilbage med at spille videre på vittigheden:

Ifølge Carlsberg er der ikke grund til at tvivle på, hvor deres loyalitet ligger. Til TV 2 Lorry siger Kasper Elbjørn, der er presseschef for Carlsberg:

»Vi er på danskernes side, ikke! Vi har ligget i Valby i 170 år og brygget øl derfra. Men vi er selvfølgelig glade for, at irerne elsker en Carlsberg-pilsner, ligesom danskerne gør«.

Til spørgsmålet om, hvorvidt DBUs krav om kvajebajere ikke bare er på sin plads, svarer Kasper Elbjørn til TV 2 Lorry­:

»Haha! Vi synes ikke, der er grund til kvajebajer. Men vi giver meget gerne en omgang, når danskerne lander derovre, svarer pressechefen kryptisk.«

Det betyder helt konkret, at der vil stå 1000 kolde fadøl klar i lufthavnen, der blot venter på at blive drukket af danske fans. Men de var nu planlagt i forvejen, fastslår pressechefen overfor TV 2 Lorry, der, ligesom Carlsberg, kører vittigheden videre.

Så Carlsberg skylder faktisk bajere. Vittighed eller ej.

Carlsbergs danske afdeling har efterfølgende svaret den irlandske afdeling igen med en redigeret udgave af reklamen, hvor teksten i stedet lyder:

»Virkelig, Irland? (...Vi kommer med 3000 vikinger og en Lord).«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.