Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Datter i drabssag: Forsvundet mor er taget til Syrien

Ifølge Hediga Morads datter snakkede moren om at tage til Syrien, inden hun forsvandt i oktober 2015.

Hediga Morads to børn er indkaldt som vidner i drabssagen, hvor hendes eksmand, der er børnenes far, er tiltalt for at have slået hende ihjel. Free/Sydøstjyllands Politi
Hediga Morads to børn er indkaldt som vidner i drabssagen, hvor hendes eksmand, der er børnenes far, er tiltalt for at have slået hende ihjel. Free/Sydøstjyllands Politi

Nykøbing Falster. Imens politiet formoder, at den 34-årige syriske Hediga Morad er blevet slået ihjel af sin eksmand i oktober 2015, siger hendes eksmand og hendes datter, at hun måske er taget til Syrien.

I drabssagen mod eksmanden, der foregår i Retten i Nykøbing Falster, afspilles videoafhøringer af Hediga Morad og den 41-årige eksmands to fælles børn.

Torsdag afspilles deres i dag 11-årige piges forklaring i retten.

Hun fortæller, at moren flere gange talte med sine forældre i Syrien om, at hun gerne ville til Syrien.

- Jeg er sikker på, at hun er taget til Syrien, siger hun.

Pigen bliver spurgt, om hun selv snakkede med bedsteforældrene, og hun forklarer, at hun tror, at hun hørte sin mors stemme i telefonen nogle dage efter, at moren forsvandt.

- Hun sagde til mig: Du skal ikke sige, at jeg er i Syrien, siger datteren.

Sammen med sin mor og sin bror tog hun toget fra morens hjem i Vejle til farens lejlighed i Vordingborg 9. oktober 2015. De overnattede alle hos faren til næste dag.

Hun fortæller, at forældrene virkede glade om morgenen 10. oktober.

- De drak kaffe på altanen. De snakkede om, hvad de skulle købe ind. Jeg var sammen med min mor og bror, og min far gik ud for at købe ind, siger hun.

Imens faren tog ned for at handle, gik moren fra lejligheden, forklarer datteren.

- Hun sagde farvel min skat. Jeg går lige over til min ven. Jeg spurgte, hvem hendes ven var. Hun sagde, at jeg ikke måtte ikke vide det, siger hun.

Næste retsmøde i sagen er 25. januar, hvor hendes 14-årige brors forklaring skal afspilles. Sagen fortsætter 26. og 27. januar, og retten afsiger dom 28. januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.